Annons

Fängelse för hot mot lärare

Kristianstad Mannen blev upprörd över att dotterns lärare gjort en orosanmälan till socialen. Han sa att han skulle vrida nacken av den som gjort anmälan. Nu döms han till en månads fängelse för övergrepp i rättssak.
Publicerad 25 april 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

Han ska dessutom betala 44 496 kronor i skadestånd till läraren för kränkning, sveda och värk, inkomstförlust och utlägg för samtalsterapi.

Mannen har erkänt att han sa till läraren att han skulle bryta nacken av den person som gjort orosanmälan avseende hans dotter, men han förnekar att han inte visste om att det var dotterns lärare som hade gjort det.

Annons

Han bestrider också att hotet var sådant att läraren kunde förväntas känna oro för sin personliga säkerhet.

Det var i september 2016 som läraren på grund av uppgifter från dottern, som hon gjorde en orosanmälan till socialnämnden. Hon följde med flickan till Barnahus för förhör.

När pappan kom till skolan för att hämta dottern fanns hon inte på skolan. Istället möttes han av läraren, som gav honom ett papper med kontaktuppgifter till polis och socialtjänsten.

Han blev upprörd över vad som hade hänt och skolans agerande.

Läraren hade hämtat en kollega, som närvarade vid samtalet med pappen.

I pappans upprörda sinnesstämning tittade han på läraren och sa: ”är det du som har anmält ska jag vrida nacken av dig”, samtidigt som han gjorde en rörelse med handen mot sin hals.

Läraren uppfattade hotet som allvarligt vilket hon haft anledning att göra, anser tingsrätten

Hon sjukskrev sig i flera månader och gick i samtalsterapi.

Nu får mannen sona för det men en månad i fängelse.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons