Annons

VHK satsar mot toppskiktet

Sport • Publicerad 25 april 2018 • Uppdaterad 15 december 2021
Peter ”Cassa” Jönsson körde hela sin trupp under fyra intensiva träningsmatcher i Anderstorp.
Foto: STEFAN SANDSTRÖM/ARKIV
Peter ”Cassa” Jönsson körde hela sin trupp under fyra intensiva träningsmatcher i Anderstorp. Foto: STEFAN SANDSTRÖM/ARKIV

Efter avslutad säsong pågår arbetet för fullt med att sätta ihop Vinslövs HK:s lag inför nästa säsong.

Michael Holmström, ansvarig för VHK:s herrsida, berättar att förstärkningar är att vänta.

Annons

– Vi har många intressanta kandidater som vi håller på och förhandlar med på spelarsidan, säger han och utvecklar:

– Vi kommer att göra en större satsning i år än vi gjort tidigare på truppen och därför ha en lite högre målsättning än ifjol.

För att kunna uppnå målsättningen krävs åtminstone delvis en förnyad filosofi.

Tidigare har spelarjakten i första hand bedrivits i närområdet, men utökas nu till ett betydligt större geografiskt område.

– Från Mälardalen och söderut, ungefär, säger Holmström.

Truppen räknar han med ska börja falla på plats inom några veckor, men berättar att en stomme från förra säsongen kommer att vara kvar. Klart är dock redan att Örn Östenberg lämnar truppen och att Robin Håkansson lämnar för att spela elitseriehandboll i Karlskrona.

– Jag tycker att det är jättekul att vi kan fostra spelare som går till Elitserien. Det är inget svaghetstecken, det är ett styrkebevis, kommenterar Holmström.

På ledarsidan är det desto mer klart. Staben kommer att vara intakt från förra säsongen vilket bland annat innebär att Peter ”Cassa” Jönsson stannar kvar i klubben.

– Det har varit intentionen hela tiden. Även bra att vi fått det klart så tidigt så att vi kan börja jobba med det nya laget, säger Holmström.

Att ledarstaben är intakt innebär däremot inte att den inte kan komma att utökas. För tillfället ser klubben över om det kan bli aktuellt att rekrytera någon ytterligare kompetens.

Annons

– Möjligheten att förstärka finns. Men det är viktigt att det ska passa in med de som redan ingår i staben. Därför har de också mycket att säga till om i sammanhanget.

Vad innebär då en ”större satsning” för laget som till slut aspirerade på en kvalplats uppåt föregående säsong?

– Vi har satt en plan som vi tänker försöka klara och det är att ligga högt i serien.

Serieseger?

– Haha, det vill vi ju hoppas på. Men vi ska sätta ihop ett lag för att kunna fajtas där uppe i alla fall, säger Holmström avslutningsvis.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons