Annons

Vill utreda Finjasjöns bästa

HÄSSLEHOLM Anita Johannesson, som sitter som politisk vilde i fullmäktige efter att ha lämnat Sverigedemokraterna och gått med i Kommunens röst, reagerar på Finjasjöns dåliga status.
Hässleholm • Publicerad 25 april 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

Anita Johannesson, som sitter som politisk vilde i fullmäktige efter att ha lämnat Sverigedemokraterna och gått med i Kommunens röst, reagerar på Finjasjöns dåliga status.

Nu lägger hon fram ett förslag med innebörden att det bör utredas om utloppet från reningsverket befinner sig på rätt plats. Bör utloppet ske längre ut i sjön eller till och med efter sjön, i Almaån?

Annons

”Finjasjön är kanske ingen lämplig recipient för renat avloppsvatten” skriver hon i motionen som nu lämnats in till fullmäktige.

”Finjasjön borde vara en tillgång för hela Hässleholms kommun. Såväl som turistattraktion, rekreationstillgång för kommuninvånarna som naturresurs i allmänhet. Så är inte fallet idag” menar Anita Johannesson.

Kristina HöjendalSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons