Annons

Kunder delar på 100 miljoner

Norra Skåne 90 000 kunder i Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad får dela på 100 miljoner i återbäring.
Hässleholm • Publicerad 26 april 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Det beslutade bolagsstämman, som hölls i Kulturhuset i Hässleholm på torsdagen.

– Det har gått mycket bra för verksamheten överlag i år. Vårt skaderesultat är positivt. Vi drabbades inte av några stora bränder, eller stormskador, som brukar kosta oss väldigt mycket, kommenterar Niklas Larsson, vd.

Annons

Det är inte så ofta som bolaget kan dela ut så mycket pengar till sina kunder. För att komma i närheten av årets stora utdelning får bolaget gå fem år tillbaka i tiden.

Men det är inte enbart för att naturen inte har ställt till med skador under 2017, som det gick bra för Länsförsäkringar Göinge- Kristianstad.

– Vi tjänar bra med pengar på bankverksamheten och livförsäkringar samt att vi har en bra kapitalförvaltning, säger Niklas Larsson.

Bankverksamheten ökade med tretton procent och trenden fortsätter i år.

Fjorårets resultat blev 238 miljoner, inklusive de 100 miljoner som kunderna får tillbaka.

Utdelningen fördelas utifrån premier och insättning.

Niklas Larsson konstaterar även att bilden som media förmedlar med omfattande skadegörelse och inbrott inte alls avspeglas i bolagets verksamhet.

– Vi hade bra resultat i skadeärenden, vilket betyder att skadegörelse och inbrott inte har ökat, som vi kan konstatera. De är faktiskt på en rätt så blygsam nivå. Den allmänna uppfattningen stämmer inte med verkligheten. De stora drivarna i våra kostnader är naturkatastroferna.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons