Annons

HIF-kaptenen: ”Det är dags att vinna nu”

Sport Premiär för Eric Svensson & Co på nya A-planen när Sölvesborg gästar Österås.
Sport • Publicerad 27 april 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Eric Svensson och hans HIF flyttade in i nya omklädningsrummet i går.       Foto: Marika Höghäll
Eric Svensson och hans HIF flyttade in i nya omklädningsrummet i går. Foto: Marika Höghäll

De nya omklädningsrummen är fortfarande inte helt bekanta för spelarna i Hässleholms IF och IFK Hässleholm.

Inför gårdagens träning fick till exempel HIF ett ”nyförvärv”. Mike Andrew spatserade in genom den öppna dörren till omklädningsrummet, såg sig omkring till höger och vänster utan att hitta några välkända ansikten – och så kom han skrattande ut igen och strosade bort till IFK:s omklädningsrum.

Annons

Eric Svensson och hans HIF har fått mager utdelning i upptakten av division två. Två pinnar av nio möjliga är facit.

Dags för första trepoängaren mot Sölvesborg?

– Det får vi väl hoppas. Om vi ska vara där uppe är det dags att plocka poäng. Det är dags att vinna nu, säger HIF:s kapten.

Det fanns en del frågetecken kring HIF:s strävsamma mittbackspar inför premiären. Både Eric Svensson och Emil Szymanski missade matcher på försäsongen och i hemmapremiären mot Assyriska Turabdin tvingades ”Szyman” utgå med en bristning i baksidan.

Men du är hel?!

– Ja, tro det eller ej, säger Eric Svenson som doftar starkt av liniment när han kommer ut från omklädningsrummet.

– Man får ju vara på den säkra sidan, skrattar han.

Mot Råslätt fick Svensson samsas med Liridon Ahmeti i mittförsvaret.

Mycket talar för att HIF ställer upp med samma konstellation mot Sölvesborg.

– Jag tycker att Liridon gjorde det riktigt bra senast. Sedan behöver vi ju en frisk Emil i det långa loppet. Jag är inte orolig match för match men i det långa perspektivet behöver vi har Emil tillbaka. Just nu är det bara att gilla läget.

Annons

HIF-kaptenen ger sin syn på säsongsinledningen:

– Matchen mot Råslätt får vi se som ett misstag i arbetet, den matchen får vi bara glömma. I de tidigare matcherna tycker jag att vi har varit väl så bra som Assyriska och Berga. Kan vi kontinuerligt göra de prestationerna ser det bra ut. Vi har mött de två lag som skulle vara förhandsfavoriter och det kommer säkert att vara en jämn serie. Det finns många bra lag i serien men det finns nog inget lag som kommer att sticka iväg.

Svensson drar en parallell till 2017 när HIF svarade för en liknande öppning men ändå slogs om en division ett-plats i sista omgången.

– Förra året förlorade vi borta mot Lund med 5–1 i tredje omgången. Då var det samma känsla. Det är mycket kvar av säsongen. Vi får bara försöka göra vårt, komma in i en rytm och försöka vinna matcher. Så får vi se vart det tar oss.

Om vi nu inte ska förtränga Råslättmatchen fullständigt – vad behöver bli bättre?

– Det är många små saker som måste förbättras, saker som vi har jobbat på i veckan. Där uppe gjorde vi många individuella misstag, både tekniska och taktiska. Vi kommer inte att göra någon spelmässig revolution utan bara jobba på de små sakerna.

Och vad har varit bra?

– Jag tycker att vi stundtals visat att vi är ett bra lag. Mot Assyriska hade vi ett grymt bra försvarsspel och vårt omställningsspel var ruggigt bra i första halvlek. Vi kanske inte har satt ihop allting i 90 minuter men alla delarna är där.

Sölvesborg?

– Jag har ingen aning. Jag kan inte nämna en spelare där. Men de har väl några från Mjällby och Sölvesborg brukar vara ett spelande lag så det blir säkert en rolig match.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons