Annons

Ademi fortsätter som mittback

Sport Succéinhopparen Gustaf Lindroth går sannolikt in i startelvan och Egzon Ademi fortsätter som mittback när IFK Hässleholm åker till Växjö för möte med Räppe.
Sport • Publicerad 28 april 2018 • Uppdaterad 15 december 2021
Egzon Ademi.
Egzon Ademi.

Daniel Nilsson vill inte avslöja någon startelva men att Gustaf Lindroth tar plats är ingen vågad gissning.

– Det återstår att se. Han gjorde ett bra inhopp förra veckan och har kvaliteter för att avgöra en match. Han är redo för att starta men kanske inte för att spela 90 minuter, säger IFK-tränaren.

Annons

Gustaf Lindroth var tillbaka efter skada mot Dalstorp, hoppade in och sköt hem tre poäng till IFK Hässleholm.

Egzon Ademi gjorde en bra match som parhäst till Linus Svensson i mittförsvaret och får fortsatt förtroende.

– Det är tanken.

2017 slutade Räppe på en niondeplats i tabellen, fem poäng före IFK. Mötet på Räppevallen slutade 2–1 i hemmafavör medan IFK Hässleholm fick revansch på hemmaplan där de gulsvarta vann med 3–2.

– Vi möter ett nytt Räppe som har tappat en del spelare och fått in några nya, plus att de har ett samarbete med Öster som innebär att de lånar spelare från dem, säger Daniel Nilsson som vet vad som väntar i Växjö.

– De har samma tränare som i fjol (Ilija Dobric) och spelar en passningsorienterad fotboll som de är väldigt duktiga på, så det blir en tuff kamp om att få ha boll mest och så gäller det ju att omsätta bollinnehavet i målchanser också.

Mycket av Räppes spel kretsar kring innermittfältaren Charlie Vindehall.

– Det är han som är motorn i deras spel.

IFK har släppt in ett mål på de tre första matcherna och defensiven har fungerat bra.

Är det det offensiva spelet ni behöver fokusera på?

– Jag tycker att vi har skapat mycket målchanser, fem-åtta i varje match, och de bör räcka till att vinna en match men vi vill göra fler mål.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons