Annons

Eriksson klar för ännu en säsong i Tyrs Hov

Sport • Publicerad 28 april 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Mattias Eriksson är klar för ännu en säsong i Tyringe.
Foto: STEFAN SANDSTRÖM
Mattias Eriksson är klar för ännu en säsong i Tyringe. Foto: STEFAN SANDSTRÖM

– Det känns bara bra, förklarar Mattias Eriksson, 24.

– Efter den förra säsongens turbulens är det lugnt i klubben igen och jag gillar definitivt de nya idéerna med fystränare.

Annons

Mattias Eriksson gick genom alla Tyringes ungdomsled innan han 2009 försvann till Rögle men via Jonstorp var han tillbaka i Tyrs Hov 2012.

– Det har blivit några säsonger på hemma-plan nu och jag gillar att klubben vill utvecklas på många sätt, förklarar Eriksson som också har en samsyn med nye tränaren Henrik Alfredsson.

– Liksom ”Henke” vill jag se hårt arbete för att utvecklas och det är den typen av spelare som jag har en känsla av att man vill bygga på.

Någon har påstått att ni var dåligt tränade förra säsongen. Stämmer det?

– Låt mig säga så att det kunde varit bättre och jag är övertygad om att det kommer att bli så med de nya tränarna, förklarar Eriksson.

Sportchefen Filip Steensbjerre är mycket nöjd med Tyringebackens signatur på kontraktet men med bara ”en femma” klar har han ett stort arbete kvar med att få ihop den nya Tyringe-truppen.

– Men att vi fått klart med Mattias betyder mycket på flera plan, säger Steensbjerre.

Ännu saknas helt målvakter men här har Tyringeledningen en rad krokar ute och en av de aktuella är Anton Johansson, 24, som stod i Olofström förra säsongen.

Han noterades då för snittet 2,88 i insläppta mål och över 90 procent i räddningar.

Anton Johansson, ursprungligen från Huddinge, kom till Olofström från Sollefteå i den norra ettan 2016 men har även spelat i Brunflo och Nacka.

– Vi tittar överlag efter spelare som har rutin från ettan, säger Filip Steensbjerre.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons