Annons

Träff tar hjälp av Böcker

Sport Rutinerade SM-guldmedaljören förstärker Röke IBK:s ledarstab i allsvenskan.
Sport • Publicerad 28 april 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Caroline Böcker och Rickard Träff tränar Röke IBK:s damlag 2018/2019.                              Foto: Privat
Caroline Böcker och Rickard Träff tränar Röke IBK:s damlag 2018/2019. Foto: Privat

– Detta passar mig perfekt tror jag, säger 32-åriga Caroline Böcker som har en lång karriär på elitnivå bakom sig.

Hon kommer ursprungligen från Munka-Ljungby och har spelat på högsta nivå med Engelholm, Balrog och Pixbo. 2016 avslutade hon karriären på topp – genom att spela hem SM-guldet till Pixbo.

Annons

– Jag hade lite flyt där. Jag hade ett silver och en massa brons sen tidigare.

Redan inför finalen hade hon bestämt sig för att lägga klubban på hyllan.

– Jag bestämde mig ett halvår innan. Jag orkade inte med det. De två åren i Göteborg blev rätt så intensiva och det var jobbigt att kombinera träningen med ett heltidsjobb. Jag kände att jag behövde ta hand om kroppen, förklarar Böcker.

Hur hamnade du i Hässleholm?

– Jag ville tillbaka till Skåne och kände för att testa något nytt. Jag har kompisar i Hässleholm och jobbar i Lund. Jag har fått en bra lägenhet här och det funkar bra att pendla, säger Böcker som arbetar som systemutvecklare.

I höstas syntes hon på en del Röketräningar och där såddes ett frö. Inte att börja spela men att engagera sig i en annan roll i innebandyn.

– Jag har gått i de tankarna. Jag tycker ju fortfarande att det är roligt att titta på innebandy och har kollat de flesta hemmamatcherna som damerna och herrarna har spelat. Men jag vill inte vara huvudtränare, utan skulle det bli något så skulle det vara något med personlig utveckling.

Caroline Böcker har fått en skräddarsydd roll där hon får jobba på individnivå.

– En lagom stor roll. Jag tycker att det ska bli roligt. Vi får hoppas att tjejerna också tycker det.

Hon har spelat på alla nivåer i seriesystemet.

Annons

Den största skillnaden mellan ettan och allsvenskan?

– Framförallt tempot. Man har inte lika lång tid på sig när man får bollen. Sedan har innebandyn generellt sett blivit mer fysisk.

Rickard Träff fortsätter i rollen som dubbeljobbande ordförande/tränare.

– Det var väl egentligen ingenting att fundera på. Det är i och för sig hårt att sitta på två stolar och man lägger mycket tid. Men det går och det är kul, säger Rickard Träff som är glad över att knyta en så rutinerad kraft till laget.

– Med den kunskap ”Carro” besitter är det jättebra att få in henne. Hon kommer att ge tjejerna tips och idéer – se dem på individnivå. Det är en tjej som alla ser upp till och man behöver bara blicka på hennes resumé med åtta-nio elitsäsonger för att se att hon har varit med om en del. Hon vet ju nivån.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons