Annons

Tredje gången gillt för IFK Osby

Sport • Publicerad 28 april 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Mattias Nilssons IFK Osby tog sina första tre poäng i Gemla mot Gransholm. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Mattias Nilssons IFK Osby tog sina första tre poäng i Gemla mot Gransholm. Foto: Stefan Sandström/Arkiv

Matchen på Granvallen går inte till historien som någon storartad underhållning. Men vad spelar det för roll en dag som denna när IFK Osby tog sina första viktiga tre poäng i division tre?!

– Vi krigade ner dem. Det var inte mycket till spel men det lilla spel som fanns stod vi för. Planen var rejält sargad och vi förstod tidigt att det skulle bli en kamp i 90 minuter, säger Mattias Nilsson.

Annons

Hampus Roslund fanns för första gången med i startelvan. Och i den 24:e minuten satte han 1–0, fint framspelad av Haris Hamzic som slog en yttersida som skar mellan ytterback och mittback. Roslund fick en fin förstatouch och gjorde det så viktiga ledningsmålet.

– Skoj! Det var ett riktigt fint mål, myser Osbytränaren.

Osby var det något bättre laget i 70 minuter men under de avslutande 20 minuterna kom Gransholm tillbaka och skapade några farligheter på hörnor och långa inkast.

– Med två förluster i ryggen backade vi hem lite för långt. Hade vi bara varit lite lugnare kunde vi gjort 2–0 istället.

Men Osby lyckades rida ut stormen.

Mattias Nilsson hyllar sina spelare.

– Vi var i behov av poäng och det är starkt att åka upp och ta dem. Härligt att killarna fick valuta för allt sitt slit.

Hugo Persson signerade en stabil insats i målet och Linus Persson blev utsedd till matchens lirare hos gästerna.

Mattias Nilsson gladdes också åt Albin Ekströms inhopp.

Efter de inledande förlusterna har IFK Osby nu fått arbetsro.

Annons

– Genast har man glömt de första två tunga förlusterna och jag tycker att vi växer in i det mer och mer. Nu längtar man till nästa match, säger Mattias Nilsson.

Han behöver inte vänta alltför länge. Redan på torsdag gästar Älmhult Osby idrottsplats.

IFK Osby: Hugo Persson – Oskar Lejroth, Benjamin Persson, Ekrem Dibrani, Linus Persson – Viktor Pettersson (83), Haris Hamzic, Vilgot Clauss (75) – Hampus Roslund – Wilhelm Olsson (75), Edem Hetcheli (90).

Ersättare: Albin Ekström (75), Anthony Svenning (75), Robin Svedberg Roth (83), David Berg (90), Majid Al Hamwi.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons