Annons

Teemu Elomo tränar OIK

Sport • Publicerad 3 maj 2018 • Uppdaterad 15 december 2021
Osby IK:s ordförande Sven-Arne Svensson välkomnar nye tränaren Teemu Elomo.
Osby IK:s ordförande Sven-Arne Svensson välkomnar nye tränaren Teemu Elomo.

Efter ett misslyckat kvalspel blev det i mitten av mars klart att Osby IK flyttas ner i Hockeytrean. Vilket var en chock för klubben som hade satsat på en plats i Alltvåan.

Men nu har OIK slickat sina sår och börjar arbetet med att vandra uppåt i seriesystemet. Planen är att bygga på sikt och låta det ta den tid det tar för att vara tillbaka i tvåan.

Annons

Första stenen i det nya lagbygget är att klubben har fått klart med en ny tränare. Det blir den 39-årige finländaren Teemu Elomo som får jobbet att se till att Osby återfår sin forna glans.

– Jag har sett många gånger under min hockeykarriär klubbar som satsat stort för att nå snabb framgång. Därför vill jag gärna vara med att bygga ihop ett lag långsiktigt här i Osby, säger Teemu Elomo.

Som haft en lång och framgångsrik karriär som forward där han representerat Finland i ungdomssammanhang och spelat i högsta finska ligan med moderklubben TPS och Blues.

2005 kom han till Sverige där det blev SHL-spel med Mora i tre säsonger. Han har även gjort ett år med Tingsryd i Hockeyallsvenskan.

Efter tiden i Sverige har han spelat hockey i länder som Danmark, Frankrike, Ungern och Kazakstan.

De två senaste säsongerna har han varit tillbaka i Sverige och Olofström där han också inlett sin tränarkarriär. Under sina bägge år i klubben har han fört dem till spel i Alltvåan.

Men nu är det Osby som gäller under de kommande åren. Teemu Elomo har ritat på ett 2+1-kontrakt.

– Jag bor i Olofström just nu men kommer att flytta till Osby i augusti då vi också drar igång träningen. Jag kommer att jobba halvtid med annat även om ishockeyn kommer vara mitt första tänk, säger Elomo.

– Jag ska satsa hundra procent för att hjälpa killarna och klubben.

Vad förespråkar du för sorts ishockey?

Annons

– Jag vill att mitt lag ska spela aggressiv och snabb hockey med mycket skridskoåkning. Pucken ska gå snabbt mellan spelarna och vi ska på det sättet överraska våra motståndare och skapa målchanser.

Närmast väntar jobb med att få ihop ett slagkraftigt lag till höstens spel i Hockeytrean.

– Vi får snacka igenom om vilken typ av spelare vi behöver. Det gäller att hitta rätt spelare som inte kostar allt för mycket pengar, menar Teemu Elomo.

– Det är många agenter som ringer och berättar om hockeyspelare med fantastiska cv.

Osbys sportchef Ted Holmgren är glad för att klubben fått Teemu Elomo som ny tränare.

– Fantastiskt bra då han gjort fint ifrån sig i Olofström. Skönt att det blev klart så vi nu kan koncentrera oss helt på att jobba med truppen.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons