Annons

Gustaf Lindroth: ”Jag älskar Österlen”

Sport IFK Hässleholms kreatör överlåter helst rollen som skarprättare till Mike Andrew.
Sport • Publicerad 4 maj 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

Efter att ha åkt på en skada i genrepet och missat de första seriematcherna var IFK Hässleholms kreatör Gustaf Lindroth tillbaka mot Dalstorp. Han hoppade in i 60:e minuten och sköt hem segern i 79:e.

– Det var gott! Sen tycker jag att vi borde ha avgjort matchen tidigare, säger 22-åringen med rötterna i Kivik.

Annons

I lördags fanns Lindroth i startelvan i 0–3-förlusten borta mot Räppe.

Vad gick snett i Växjö?

– Ingen var på tå, alla kändes sega i huvudet. Det var mycket felpass och vi jobbade inte som ett lag. Sedan hade vi i och för sig ett par riktigt bra chanser i början, hade vi satt någon av dem kunde det ha blivit en annan match, säger Lindroth som startade som vänsterytter.

Men det är inte på kanten du gör dig bäst?

– Nej, inte om du frågar mig. Men om Daniel vill ha mig där så spelar jag där. Det är hans beslut. Så länge de andra gör mål kan jag spela vänsterytter och annars får vi ändra om.

I höstas sa Lindroth upp sig från jobbet och vintern tillbringades på resande fot tillsammans med två kompisar på en tre månader lång ”Asien-turné” där åtta länder avverkades. Planen är att börja plugga i höst.

– Tanken är att jag ska utbilda mig till rörmokare. Till 90 procent blir det så. Jag gillar att knega och rörmokare verkar vara ett bra jobb.

Han bor i Kristianstad men tillbringar lika mycket tid hos föräldrarna i Kivik.

– Just nu hjälper jag till hemma så mycket jag kan. Vi har plommon, hallon, jordgubbar, persikor och om någon vecka får vi hem 100 vinrankor. Morsan ska tillverka vin har hon för sig, säger Gustaf och skrattar.

Du låter skeptisk?!

Annons

– Vin tror jag inte på. Fast det kommer jag aldrig att säga till henne.

I kväll tar Lindroth och IFK emot Österlen hemma på Österås IP.

Är det du eller Daniel Nilsson som sitter inne på bäst info om motståndarna?

– Det är Daniel – det är inte ens lönt att konkurrera där. Han har stenkoll på motståndarna.

Men Mladen Blagojevic måste väl höras till Kivik från Skillinge – det är ju bara tre mil?

– Haha, han verkar vara en riktigt bra tränare men det har nog inte varit så lätt att få ihop det nu när de hamnade i denna serien. Och det är inte så många från Österlen som vill satsa på fotboll när de kommer upp i 16-17-årsåldern. Då finns det andra roliga grejer att göra, som att köra traktor.

Kommer du ihåg vad som hände förra gången du hade varit med om en djukdykning mot Räppe?

– Nej, nu är jag inte alls med.

Du blev målskytt och säkrade en 3–1-seger (med Sölvesborg 2015). Läge för repris?

– Jäklar, det var längesedan. Ja, det får vi hoppas. Jag tror att vi tar tre poäng, det hade varit roligt att göra mål men det är ingenting som är viktigt egentligen.

Annons

Hur skulle du trivas i rollen som ”Österlendödare”?

– Haha, jag hade nog inte trivts så bra. Jag älskar Österlen. Det är ett helt annat tempo där, nästan som utomlands. Allt är så lugnt och skönt och folk bryr sig inte så mycket. Jag hade inte kunnat tänka mig att bo i en storstad, man får ju panik.

Så du föredrar om en lagkamrat kliver in i den rollen?

– Ja, jag hoppas verkligen att Mike (Andrew) får göra mål. Jag tycker att han har varit vår bäste spelare så här långt och det hade varit viktigt för oss att få igång hans målskytte.

Det sägs att du drar många rövarhistorier i omklädningsrummet. Stämmer det?

– Jag vet inte vad Linus Svensson menar med det. Jag tycker inte själv att det är rövarhistorier utan egentligen rätt vanliga händelser från Österlen... Men jag tror inte vi ska trycka dem.

bild 1/2
Gustaf Lindroth – målgöraren. Foto: Stefan Sandström
Gustaf Lindroth låter helst vänstern tala. ”Men ibland bara träffar högern – och så går bollen in...”              Foto: Stefan Sandström
Gustaf Lindroth – målgöraren. Foto: Stefan Sandström
Gustaf Lindroth låter helst vänstern tala. ”Men ibland bara träffar högern – och så går bollen in...”              Foto: Stefan Sandström
Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons