Annons

59:an kvalar till Elitserien

Sport BK 59:an från Hässleholm kvalar i morgon söndag till bowlingens elitserie. Det står klart efter att de besegrat första hindret Sundbyberg med 3-1. Däremot är det färdigkvalat för BS Hässle som föll i båda kvalmatcherna.
Sport • Publicerad 5 maj 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Sumpan bjöd dock på bra motstånd i den första matchen som slutade oavgjort 10–10. 59:an var i ledningen med 6–4 efter två serier men i de två sista gick Stockholmslaget ifatt till oavgjort.

Men i den andra matchen var det inget snack om vart segern skulle hamna. 59:an behövde bara tre serier för att säkra sitt direktkval till Elitserien då de vann med hela 13–2.

Annons

Nu väntar Ängelholmslaget Full House i kvalfinalen som utan några större besvär kunde slå ut Umeå.

Den första av två finalmatcher i morgon i RC Bowl Arena i Jönköping börjar 10.00. De blir för övrigt da capo på förra årets elitkvalfinal. 59:an och Full House mötte varandra även då i en match som gick till en avgörande serie.

Det är däremot klart att det inte blir något spel för BS Hässle i södra damallsvenskan. Hässleholmslaget spelade sitt kval i serieform i Kungsbacka. Där blev det förlust i båda matcherna mot Team X-Calibur och Team Trollhättan.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons