Annons

Fotbollsfemman

Sport Bjärnum föll i SnogerödBjärnum har det småtrögt i den mellersta femman i fotboll.
Sport • Publicerad 6 maj 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Bjärnum föll i Snogeröd

Bjärnum har det småtrögt i den mellersta femman i fotboll.

Annons

Bortamötet med Snogeröd innebar förlust med matchens enda mål.

– Lite surt att få ett ganska sent mål i en match som annars var jämn, förklarade Bjärnumstränaren Simon Reinholdsson.

Efter en första halvlek där bägge lagen spelade något avvaktande kom Bjärnum ut bättre i den andra.

– Ja, det kändes så fram till målet, tyckte Reinholdsson om segermålet som Robert Kutlesovski nickade in i den 71:a minuten.

Är ni överraskade av motståndet i den nya serien ni placerats i?

– Kanske lite och det finns flera riktigt bra lag i serien, menade Bjärnumstränaren som snart kastar gipset och närmar sig en comeback på plan efter sin handskada.

Hanaskog drog på sig skador

Dåligt underlag på Möllekullen i Vittskövle blev ödesdigert för Hanaskog som dock spelade 1–1 efter ledning i halvtid med 1–0.

– Men vi åker på två allvarliga skador på grund av den här dåliga planen och då är man inte glad, förklarade Hanaskogstränaren Jörgen Isaksson.

Dels var det Jonathan Vågemyr som skadade korsbandet och blir borta resten av säsongen och dels Jonathan Nilsson som fick ta sig till sjukhus för att undersöka ett ledband.

Annons

Bara minuten före paus var det Fredrik Ottosson som gav gästerna ledningen. En misslyckad bakåtnick betydde dock kvittering i den 57:e minuten när Adam Nilsson snappade upp bollen och satte 1–1.

– Ingen bra match av oss men planen var som sagt dålig, menade Jörgen Isaksson som var mest nöjd med målskytten Ottosson.

– Han har skolats om till back och gör det fantastiskt bra.

Glimåkra avgjorde i andra

André Bengtsson blev segerskytt när Glimåkra tog tre viktiga poäng på Östersjövallen i Edenryd,

I paus var matchen fortfarande mållös men i den 57:e minuten avgjorde alltså nyförvärvet Bengtsson.

Segern betyder att Glimåkra delar serieledningen med Tosteberga/Nymölla och Fjälkinge och att hela trion har 12 poäng vardera.

Vinslöv tappade seger i slutet

Vinslövs IF ledde med 5-3 då det bara återstod två minuter av matchen i den mellersta femman borta mot Askeröd. Men hemmalaget tryckte in två bollar i slutet och kunde knipa en poäng med slutresultatet 5–5.

– De chansade med allt de hade i slutet. Vi kämpade väl men orkade inte stå i mot i slutet, säger Vinslövstränaren Anders Karlsson.

Annons

Vars lag var i underläge med 1–3 efter en halvtimme efter Vinslövs mål av Jack Songwacha.

– Vi gjorde 2–3 precis innan paus och kunde vända till 5–3 i den andra.

Benjamin Persson hade en stor del i vändningen då han gjorde tre raka mål. 2–3 kom en minut innan pausvilan medan han kvitterade till 3–3 fem minuter in på den andra halvleken. Efter en timmes spela gjorde Benjamin även 4–3. Med fem minuter kvar av matchen satte Christoffer Reuterling 5–3 men en stark av hemmalaget gjorde att Vinslöv fick nöja sig med en poäng. För övrigt lagets första för säsongen.

– Hade jag sagt i bussen till Askeröd att vi skulle göra fem mål och ta en poäng hade grabbarna inte trott mig.

– Nu kändes det som en besvikelse att det bara blev oavgjort, säger Anders Karlsson som gav lite extra beröm till tremålsskytten Benjamin Persson och backen Filip Cederholm.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons