Annons

Olsson matchade världsmästaren

Sport Rutinerade Mats Olsson var den Sjövikenspelare som inledde Öresundstouren i bangolf bäst.
Sport • Publicerad 7 maj 2018 • Uppdaterad 15 december 2021
Mats Olsson fick en bra start på Öresundstouren.
Mats Olsson fick en bra start på Öresundstouren.

När den första deltävlingen – av fem plus final – avgjordes i Landskrona var det bara förra årets världsmästare Alexander Dahlstedt, Tantogården, som var bättre än Olsson.

Alexander Dahlstedt var till slut bara ett slag före en Olsson i kanonform medan Fredrik Tagesson, Skoghall och Mats Nilsson, Hjelmsjö var ytterligare tre slag efter.

Annons

Sjöviken visade dock upp en imponerande bredd och genom trion Peter Ericsson, Alexander Malina och förra årets totalsegrare, Per Olof Isaksson, tog man också alla placeringarna från fem till sju.

Blåsigt väder gjorde förhållandena vanskliga och ett antal spelare bröt också tävlingen som arrangerades av Landskronaklubben Linjen.

Totalt är det sex skånska klubbar, bland dessa Sjöviken, som står bakom arrangemanget.

Deltävling två avgjordes under bättre väderförhållanden i Staffanstorp men där var samtidigt startfältet betydligt sämre än i Landskrona.

Bland annat saknades just Dahlstedt och Sjövikens Olsson. Nu var det Malmöduon Magnus Jeppsson och Lars Isberg som toppade på 104 respektive 105 slag över de tre varven.

Hjelmsjös Mats Nilsson visade fortsatt god form och blev trea på 106 slag medan Sjövikens Per Olof Isaksson och Alexander Malina tog placeringarna därefter, bägge på 107.

Nästa deltävling går på Sjövikens EB-banor på Hässleholmsgården den 27 maj och senare i sommar står Hjelmsjö och Malmö som värdar för deltävlingar innan finalen avgörs på EB-banor i Malmö den 26 augusti.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons