Annons

De vill hålla sig kvar i eliten

Sport • Publicerad 10 maj 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

– Det skulle betyda mycket för klubben om vi klarar oss nu och kan bygga vidare på det här laget.

Efter en charmant division ett-säsong 2017 när man körde hem den södra serien i stor stil är det nu bästa motståndet i landet som gäller. Tre omgångar på skiftande underlag skall avverkas i Södertälje (EB), Skoghall (betong) och Landskrona (filt).

Annons

– Man har ju ändrat på försök så att sista omgången körs i samband med SM i Landskrona vilket gör att man får ett bättre startfält till den tävlingen, berättar Nilsson.

– Samtidigt blir det lite speciellt eftersom det då inte är matchspel som gäller och lagen utanför de fyra bästa bara får tre matcher på filt.

Lars Peter Nilsson, som spelat för Sjöviken i tio säsonger, menar dock att det kan vara värt att göra ett försök med lite nya vägar.

Ett kanske större problem för Hässleholmslaget är att man åker till Södertälje och EB-spelet med ett lite försvagat lag.

Henrik Arvidsson kan inte vara med, Marcus Nilsson gör ett uppehåll med bangolfen och Mats Olsson väljer att spela i klubbens andralag som åker till Västervik.

– Men vi har ändå ett bra lag och det här kanske också stärker lagsammanhållningen ännu mer och den är viktig, förklarar Nilsson.

– Vår styrka är just den fantastiska stämning som finns i den här klubben.

Uppsala och Skoghall väntas som vanligt göra upp om segern i Elitserien men därefter är det en öppen historia möjligen med ett litet försprång för Stockholmslaget Tantogården.

– Södertälje har ju en fördel av hemmabanor i den första omgången men både det laget och Tyresö, Jönköping och Kungälv skall vi kunna tampas med.

Lars Peter Nilsson berättar också att formen känns bra och även lagkollegan Per Olof Isaksson är optimist.

Annons

– Lite upp och ner men vi hoppas att det blir mest upp i premiären, skrattar ”Isak”.

Fotnot: Sjövikenlaget i premiäromgångens sju matcher: Lars Peter Nilsson, Per Olof Isaksson, Peter Ericsson, Alexander Malina, Nils-Bertil Lindhqvist och Ronny ”Tallen” Granholm.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons