Annons

Han har parkerat mopeden för gott

Personligt Minnesord över Göte Findahl.
Personligt • Publicerad 10 maj 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Göte Findahl på sin moped, det är så Verumsborna kommer minnas honom. Han var social och hjälpsam och inte rädd för att hugga i när någon behövde hjälp. PRIVAT BILD
Göte Findahl på sin moped, det är så Verumsborna kommer minnas honom. Han var social och hjälpsam och inte rädd för att hugga i när någon behövde hjälp. PRIVAT BILD

Som tidigare meddelats har Göte Findahl, Verum, avlidit i en ålder av 76 år.

Det blir tyst och tomt på vägarna vid Verum i sommar. En mycket välkänd profil kommer att saknas på tillställningarna i bygden.

Annons

76-årige Göte Findahl har nämligen parkerat mopeden för gott. Han avled i hemmet i Verum, efter en längre tids sjukdom.

101 personer deltog vid begravningen i sockenkyrkan. Runt 90 av dessa kom till den efterföljande minnesstunden i bygdegården.

Göte Findahl förblev Verum trogen hela livet. Han skaffade aldrig någon egen familj. Föräldrarna hade fem barn. Göte bodde kvar i hemmet, tillsammans med brodern Åke, som nu är den ende i syskonskaran som är kvar i livet.

Dödsfallet spred djup förstämning i hela församlingen och även utanför. Findahl kände många och kunde mycket om Verum. Han var en av Verums mest kända invånare. En enkel, slagfärdig man, som var väldigt social. Moped var färdsättet. Göte hade vänner och bekanta överallt.

Genom sina mopedturer höll han reda på vad om skedde i socknen. Husbyggen, avverkningar, skogsbilvägar, ja, Findahl visste vad som var på gång. Allt detta gjordes på fritid, eftersom han alltid var mycket noga med att sköta sitt jobb på allra bästa sätt.

Direkt efter folkskolans slut blev det arbete hos olika lantbrukare, vid sågverket, med tröskan och så vidare. Det blev senare mer jobb vid Visseltofta såg, möbelfabriksarbete i Verum, tjänst vid golfbanan i Vittsjö och industriarbete vid Emmaljunga barnvagnsfabrik.

Göte Findahl var lagledare i Verums fotbollslag. Han gick även linjeman vid vissa hemmamatcher. En plikttrogen och hjälpsam person, som aldrig var rädd för att hugga i, när det behövdes.

På boulebanan saknades Verumsbon sällan. Han var pensionärsföreningens representant i bygdegårdsföreningens styrelse. När bygdelaget hade aktiviteter, brukade Göte Findahl finnas på plats.

Närmast sörjande är brodern Åke, syskonbarn med familjer, övrig släkt och många vänner.

Bertil Nilsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons