Annons

En trogen gärning inom scoutrörelsen

Personligt Minnesord efter Stig Gunnarsson, Osby.
Personligt • Publicerad 14 maj 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Som tidigare meddelats har rektor emeritus Stig Gunnarsson, Osby, avlidit i en ålder av 87 år.

Stig Gunnarsson gjorde yrkesmässig karriär inom skolans värld.

Annons

Efter studentexamen i Hässleholm avlade Stig år 1957 folkskollärarexamen. Han påbörjade därefter lärartjänst i dåvarande Osby köping.

I samband med grundskolans införande i Osby vid den nybyggda Hasslarödsskolan organiserade Stig tillsammans med Osbys förste skolchef Per-Åke Brandt verksamheten.

Stig Gunnarsson blev ordinarie studierektor 1977 och ordinarie rektor 1981 samt områdeschef från 1993 fram till sin pensionering 1996.

Skalden Alf Henriksson skriver på ett ställe om ”folkskollärarnas utmärkta kår” som ett respektfullt attribut till hur lärarna utöver skolutbildningen även burit närsamhällets dagliga liv. Stig var ett lysande exempel på detta.

Utöver sin yrkesroll var Stig även fackligt aktiv, först i lärarförbundet och senare i skolledarförbundet.

Men det är framför allt som föreningsmänniska Stig bidrog till närsamhällets utveckling och välbefinnande.

I unga år var Stig en lovande friidrottare och deltog då i långresorna till bland annat Italien under Lasse Holmquistepoken i IFK Osby.

År 1969 tilldelades Stig IFK Osbys hedersmärke. Även Osby hembygdsförening har åtnjutit Stigs insatser.

Det är dock framför allt inom scoutrörelsen och Osby scoutkår som Stig tillsammans med sin hustru Berit gjort fantastiska insatser som kårledare i 25 år, kårkassör i 19 år och som stugvärd för scoutgården i Ebbarp i 18 år.

Våra tankar är med Berit och barnen Bengt, Karin och Anders med familjer.

Osökt tänker vi på Karin Boyes ord;” Nog finns det mål och mening i vår färd, men det är vägen som är mödan värd.” Vi scoutvänner känner tacksamhet över att vi fått gå en del av vår livsvandring tillsammans med Stig.

Dag Ivarsson för scoutvännerna
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons