Annons

Borde sparat sitt överskott

Hässleholm En kvinna i 55-årsåldern hemmahörande i Hässleholm har av förvaltningsrätten fått avslag på ett överklagande om bistånd enligt socialtjänstlagen.
Hässleholm • Publicerad 16 maj 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

En kvinna i 55-årsåldern hemmahörande i Hässleholm har av förvaltningsrätten fått avslag på ett överklagande om bistånd enligt socialtjänstlagen.

Kvinnan beräknas ha ett så kallat normöverskott från tidigare månader på drygt 7 000 kronor. Hon har också informerats om att normöverskottet ska sparas till kommande månad.

Socialnämnden ska enligt förvaltningsrätten kunna ställa större krav på ekonomisk planering när det gäller en person som vet att den egna inkomsten kommer att upphöra eller om personen mottagit bistånd tidigare. I det här fallet har kvinnan haft försörjningsstöd i cirka ett år.

Helen Fingalsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons