Annons

I Tyringe är man åter uppe på fötterna

Hässleholm • Publicerad 16 maj 2018 • Uppdaterad 30 november 2021

Det är andra året i rad som Lions tillsammans med en lång rad lokala aktörer arrangerar en speciell dag för Tyringeborna. Men givetvis är det en dag för alla som har några timmar över en lördag i juni och passerar Tyringe.

Lördagen den 2 juni är det nämligen fullt ös i den nya Tyrehallen vid Tyrs hov.

Annons

I fjol lockade Wizex upp ett par hundra personer på dansgolvet som skapats inne i multihallen. I år är det bandet Voize som ska få folk att dansa.

– I fjol satsade vi på ett säkert kort, berättar Robert Huth från Lions, med hänvisning till Wizex. I år provar vi med ett mindre känt band. Men även de är duktiga och jag tror att de kommer att slå igenom inom kort.

Bandet startade för sju år sedan och tävlade 2013 i Bingolottos dansbandskamp där de gick till final.

Samma år släppte de sin första platta som tog sig in på Svenska Albumlistan som enda dansbandsalbum. 2012 och 2013 fanns de med i Diggilooturnén.

Men det finns även annat att göra denna junilördag. Farozon öppnar för matgäster och Jessica Persson från Osby står för den skämtsamma delen. Hon brukar ha många figurer i bakfickan.

När barnen tröttnat på hoppborgen kan de roa sig med att lyssna på Allgot och Villgot som är still going strong.

En mindre loppis samt en föreningsmässa kommer också att finnas på plats.

– I fjol hade vi endast en dansgala, berättar Robert Huth. Men i år provar vi med lite mer. Vi har planerat för tre år för att sedan göra en utvärdering. Till nästa år blir det också dansgala men allt övrigt kan ändras.

Redan på fredagen blir det en lite tjuvstart med mellanstadiedisko. Det är Tyringe konståkningsklubb som kommer att hålla i det arrangemanget.

Själva dansgalan med mat kommer att pågå mellan klockan 18-01. Dans kommer dock inte igång förrän klockan 21. Jessica Persson beräknas stå på scen cirka klockan 19. Dagaktiviteterna är igång mellan klockan 10-15.

Annons

Ett eventuellt ekonomiskt överskott kommer att gå till olika former av välgörande ändamål, berättar Robert Huth.

bild 1/4
Allgot och Villgot roar barnen.
Robert Huth från Lions är med och arrangerar Tyringe på fötter.
Bandet Voize står för dansmusiken denna kväll i Tyrehallen i Tyringe. Pressbild
När Jessica Persson dyker upp vet man aldrig vad som kommer att hända. Foto: Lasse Lindell/Arkiv
Allgot och Villgot roar barnen.
Robert Huth från Lions är med och arrangerar Tyringe på fötter.
Helen Fingalsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons