Annons

Ramel tar över klubban

På landet Företagande och äganderätt är två av de frågor som Hans Ramel kommer att driva som ordförande i LRF Skåne.
Publicerad 16 maj 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Hans Ramel har tidigare suttit i LRF:s Skånestyrelse och tar nu över som ordförande. Foto: Jakob Hydén
Hans Ramel har tidigare suttit i LRF:s Skånestyrelse och tar nu över som ordförande. Foto: Jakob Hydén

En strateg och en god kommunikatör.

Annons

– Vi behöver förändra attityderna till våra näringar bland beslutsfattare och myndigheter. Man behöver tänka om och gå från att klassa lantbruket som miljöfarlig verksamhet till att klassa det som något som är en resurs och en möjlighet för Sverige, för jobb, ren mat och för klimatet. Vi behöver även förändra attityden hos oss själva och tänka mer som företagare, säger Hans Ramel.

– Vi är i en region där det är nära mellan stad och land och där vi har städer som växer. Man vill skydda och bevara miljöer, i bästa välmening, men man glömmer bort hur det blivit så och fått den karaktär det har. Där har vi en utmaning att förklara.

Han ser det som en konkurrensfördel att Sverige rent allmänt ligger långt fram vad gäller djurvälfärd och låg antibiotikaanvändning i ett internationellt perspektiv.

Annons

Fakta:

Ny ordförande i LRF Skåne

Tobias MalmbergSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons