Annons

Skånska S-politiker kräver handling av Trafikverket

skåne – Trafikverket måste inse allvaret i situationen. Ytterligare tågkaos riskerar att få allvarliga konsekvenser för den skånska arbetsmarknaden, säger Rikard Larsson (S), skånsk riksdagsledamot i trafikutskottet.
Publicerad 16 maj 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Under de senaste två veckorna har över 100 000 skånska resenärer drabbats av omfattande förseningar. Skånetrafikens siffror visar att det totalt handlar om 441 inställda tåg.

I förra veckan påverkades trafiken kraftigt på sträckan mellan Lund och Hässleholm i nästan 16 timmar. Bristen på information från Trafikverket ledde till kraftigt underdimensionerad ersättningstrafik och en kaosartad situation för både resenärer och personal.

Annons

‑ När det skånska järnvägsnätet inte fungerar drabbas tågresenärer och näringsliv i hela södra Sverige. Trafikverket måste ha en bättre plan för hur detta ska lösas. Det krävs kraftigt förbättrat underhåll och att man snabbar på utbyggnaden av kapaciteten i Skåne bland annat genom byggande av nya stambanor mellan Lund och Hässleholm, fortsätter Rikard Larsson.

Kollektivtrafiknämndens ordförande Stefan Svalö (S) kräver att tågsituationen i Skåne ges högsta prioritet.

‑ Det här är helt ohållbart. Tågresenärer och pendlare måste kunna lita på att tågen går i tid och att eventuell ersättningstrafik fungerar.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons