Annons

Anyuru och Carson till Louisiana i år

Kultur och Nöje Anne Carson, Daniel Kehlmann, Teju Cole, Jan Kjaerstad. Och så svenska Johannes Anyuru. Det är några av författarna som gästar årets Louisiana Literature.
Publicerad 22 maj 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

I år är det åttonde sommaren i rad som danska konstmuseet Louisiana bjuder in till litteraturfestival med så väl stora internationella författare som gäster som många av de intressantaste författarna från de nordiska länderna.

Årets festival kommer att pågå från torsdag 23 augusti till och med söndag 26 augusti och på tisdagen presenterades ett urval av årets namn.

Annons

Bland dem finns till exempel den spanska författaren Javier Marias vars romaner ges ut över femtio språk. På svenska var han senast aktuell med Ditt ansikte i morgon 2017.

Marias namn nämns ofta i Nobelpris sammanhang och det gör också flera andra av årets författare – den kanadensiska poeten Anne Carson till exempel och den ungerske författaren Péter Nadas.

Även den tysk-österikiske författaren Daniel Kehlman kommer till Louisiana Literature liksom amerikanske Teju Cole, Guadalupe Nettel från Mexico City, irländska Sally Rooney, japanska Hiromi Itö, italienska Domenico Starnoe, franska Delphine de Vigan och Tahar Ben Jelloun från Marocko.

Från Norge kommer så väl dramatikern och novell- och romanförfattaren Niels Fredrik Dahl som romanförfattaren Jan Kjaerstad och poeten och författaren Gunhild Öyehaug.

Sverige representeras av Johannes Anyuru vars Augustprisade roman De kommer att drunkna i sina mödrars tårar kommer ut på danska lagom i tid för festivalen.

I Sverige är Anyuru nu aktuell med textsamlingen Strömavbrottets barn som kom ut i april i år.

Festivalens danska författare samt det fullständiga programmet kommer att presenteras först i augusti.

bild 1/2
Johannes Anyuru. Foto: TT
Anne Carson. Foto: TT
Johannes Anyuru. Foto: TT
Anne Carson. Foto: TT
Gunilla WeddingSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons