Annons

Länsade vindsförråd på gods värt 20 000

OSBY Ett vindsförråd i centrala Osby har länsats. Mängder med gods stals men polisen har i nuläget ingen misstänkt.
Osby • Publicerad 22 maj 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Det var på Skolgatan i centrala Osby som inbrottet och stölden ägde rum. Den målsägande som tillsammans med övriga hyresgäster i fastigheten delar vindsförråd upptäckte att hänglåset till det privata förrådet klippts upp.

Händelsen ägde rum på fredagsnatten för ett par veckor sedan, närmare bestämt den fjärde maj men först nu har ärendet kommit till polisens kännedom.

Annons

Det som stals enligt polisanmälan var blandat annat en barnvagn, en soffa, ett soffbord samt mattor. Det sammanlagda värdet för godset som stulits uppgår till 22 500 kronor.

De övriga vindsförråden ska ha klarat sig, fler eventuella inbrott ur bostad har i alla fall inte blivit polisanmälda enligt polisens presstalesperson.

Hur gärningspersonen eller gärningspersonerna tagit sig in på vinden är fortfarande oklart och polisen har inte så mycket att berätta om händelsen i övrigt. Det finns heller inte i nuläget någon förklaring till varför just detta förrådet har tömts.

Händelsen är alltså polisanmäld och rubriceras som inbrott och stöld.

Johan Nordström johan.nordstrom@nsk.se
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons