Annons

Glada miner i parken när Tuta & kör showade

OSBY LSS, förskolor och äldreboende hade samlats i Lindhems trädgård för att ha trädgårdsfest. Ett åldersspann på nästan 100 år gjorde inget i musikens glada toner.
Osby • Publicerad 23 maj 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

Ett 100-tal människor, gamla som unga samlades i äldreboendet Lindhems fina trädgård för att gemensamt underhållas av lokala förmågor. Initiativet att sammanföra gamla, unga och sjuka för att sprida glädje gjorde succé.

Den välberesta och mycket välbekanta Osbyduon Tuta&Kör drog storjubel vid sin entré och när de sedan började spela, dansa och sjunga var det glada miner från alla.

Annons

Att temperaturen steg upp över 25 grader gjorde inget, snarare tvärtom.

De äldre njöt i både sol och skugga medans de såg på när de sprudlande och studsande sexåringarna sjöng med och härmade rörelser.

Bakgrunden till att man velat göra denna aktivitet är för att sprida glädje och energi framförallt till de äldre samtidigt som de yngre får träffa sina favoriter.

Att underhållning funkade för alla åldrar blev snabbt självklart då även vissa pensionärer i den mån de kunde och orkade härmade rörelserna.

bild 1/2
Barnen sjöng och härmade alla rörelser.foto: Johan Nordström
De äldre sökt sig lite hellre till skugganfoto: Johan Nordström
Barnen sjöng och härmade alla rörelser.foto: Johan Nordström
De äldre sökt sig lite hellre till skugganfoto: Johan Nordström
johnor
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons