Annons

Dubbeljobbar som målkung och tränare

Sport Rasmus Jönsson kan gå upp med både Finja och Tyringe – men hur vass är han i Norra Skåne-tipset?
Sport • Publicerad 24 maj 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
När Rasmus Jönsson inte spelar fotboll i Finja eller tränar Tyringes damlag jobbar han på Tyringe skola.    Foto: Marika Höghäll
När Rasmus Jönsson inte spelar fotboll i Finja eller tränar Tyringes damlag jobbar han på Tyringe skola. Foto: Marika Höghäll

Efter en trög start har Rasmus Jönsson fått fart på målskyttet. Det har blivit elva mål på de senaste fyra matcherna och Finja hakar på i toppen.

– Det är skönt! Förra säsongen gick inte bra och så var det lite måltorka i början. Går ett första in så trillar det oftast in fler, säger Rasmus Jönsson.

Annons

Inte så illa av en gammal målvakt.

– Jag började som målvakt och spelade i IFK Hässleholm upp till J-laget. När jag gick till Finja stod jag i mål de två första säsongerna men sen tyckte jag att det var tradigt.

Rasmus skolades om till ytterback. Och när han väl hade tagit steget ut så fortsatte han uppåti banan.

Nu är han forward och målkung.

– Det är väl främst för att jag är snabb som jag hamnade där, säger Rasmus som framförallt opererar i djupled.

– Så får den andra forwarden ta det andra.

Skitjobbet?

– Ja, men lite så är det, haha. Johan (Nyström) är ju större och starkare så det funkar jättebra.

Anton Reimer är tillbaka i mittförsvaret i ett ungt Finja.

– Det är riktigt kul. Det har blivit stabilare, vi kan spela med samma lag, har mer folk som tränar och då blir det oftast lite bättre.

Annons

– Vi har Johan som är 89:a och äldst, så är det Anton, jag och Joakim Jönsson som är 91:or. Sen är det yngre killar resten, det är jätteroligt.

Hur viktigt är det att ni går upp i år?

– Vi kan inte spela i sjuan. Här är tre-fyra lag som är okej och resten är division sju-lag. Det är jättestor skillnad, slår han fast.

Ni måste upp direkt?

– Något annat finns inte.

Rasmus har gjort flest mål i sjuan. Han toppar också en annan prestigefylld skytteliga – den på hemmaplan. Vilket är en fjäder i hatten om sambon heter Louise Gustafsson.

Måldrottningen i Tyringe IF har prickat rätt tre gånger så här långt.

– Vi spelar ett helt annat spel nu. Förr har Louise fått alla bollar men i år försöker vi bygga upp ett lag som kan hålla i trean, så vi försöker använda oss av fler spelare. Vi har fått fler målskyttar och det är positivt, förklarar Jönsson som tränar Tyringe ihop med Daniel Bohman.

I alla fall för laget...?

– Louise tycker kanske att det är lite jobbigt för hon är inte van vid det. Hon har ju varit borta ett år, kommer tillbaka och så är det inte som det var innan. Det är en omställning för henne också.

Annons

Och så är du lite stöddig hemma med dina elva fullträffar?

– Nej, jag pratar inte så mycket om det... Det är tre poäng som räknas och vem som gör målen kvittar. Men det är ju lätt för mig att säga som har gjort många, skrattar han.

Paret bor intill Tyrs Hage och lyckas än så länge pussla ihop fotbollstillvaron som för nio månader sedan berikades med en liten Holly.

– Det blir inte mycket tid över. Det kan bli fyra träningar i veckan, två matcher och så jobbet på det. Sen är det hus och trädgård och så vill man träffa dottern. Det är tufft ibland och vissa veckor är jobbigare än andra men det går och det är roligt. Hade det varit fler timmar på dygnet så hade det funkat bättre.

Det kan mycket väl bli så att Rasmus Jönsson tar steget upp med både Finja och Tyringe i höst.

– Absolut! Det hoppas vi på.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons