Annons

Internationell knarkliga avslöjad vid tillslag i Skåne

Malmö • Publicerad 24 maj 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Bilden är från en presskonferens med Tullen.
Foto: Christine Olsson / TT
Bilden är från en presskonferens med Tullen. Foto: Christine Olsson / TT

–Verksamheten har omsatt mångmiljonbelopp och det har funnits en välfungerande logistik kring smugglingen säger Michael Hansson, kammaråklagare vid Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet i ett pressmeddelande.

Det var förra året som härvan började nystas upp sedan tjänstemän från tullen spanat i Fosie industriområde i Malmö. Tullarna reagerade över att en tyskregistrerad bil med två personer körde omkring på området och beslöt att följa efter.

Annons

I Alstad stoppar Tullverkets spanare lastbilen och griper föraren. Föraren i skåpbilen smiter från platsen, men greps två månader senare.

Tullverket har identifiera fyra förmodade smugglingsresor till Sverige och ytterligare en till Danmark under en period av två månader under 2017. Genom olika företag inom transportbranschen har organisationen kamouflerat sin smuggling.

Vid ett beslag hittades totalt 169 kg amfetamin, 85 kg cannabis, 3 kg kokain, 12 kg kokain samt 61 300 tabletter ecstacytabletter.

Mats Klingen
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons