Annons

Pidde P har svårt att ta in succén

Publicerad 24 maj 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

”Grymt jobbat! Svänger bra.”

”Bästa VM-låten någonsin.”

Annons

”Underbar, har gått varm i dag.”

”Härligt, mycket bättre än Gessle.”

”Så bra gjort.”

”Äntligen kom den riktiga VM-låten!”

”Den är garanterat sommarens största hit.”

Det är bara några av alla kommentarer på sociala medier som hyllar Pidde P:s VM-låt ”Vi ska skicka våra grymma pappor till Moskva” som han gjort tillsammans med landslagsspelarnas barn.

– Det är helt otroligt. Jag har svårt att ta in det, säger Petter Hedwall (som Pidde P egentligen heter) när han pustar ut en kort stund på skivbolaget Roxy Recordings i Stockholm.

Hemlighetsmakeriet bakom låten var stort, och när den spelades upp för landslaget i onsdags kväll visste de inte vad som var på gång. I en film från Svenska Fotbollförbundet går det att se hur spelarna till en början ser lite frågande ut, men i slutet av filmen – när hela Pidde P:s video är visad – syns bland annat Sebastian Larsson och Marcus Berg torka bort tårar från ögonen.

– Det är häftigt att de blev berörda av den. Man hoppades ju lite på det, men man vet ju inte, säger Petter och fortsätter.

– Jag tycker det är så roligt för barnen som var med i det här att det uppskattas. Sebastians dotter Nelly var till exempel med i TV4 i morse.

Annons

För Petter själv innebar torsdagen en dag fylld av intervjuer med olika media, och det kommer att fortsätta under helgen.

– Det blir lite radio och tv, och sen har jag två spelningar här i Stockholm på lördag.

– Allt har blivit mycket större än vad jag trodde. Visst har man drömt om det här, men det är ändå ofattbart. Jag har svårt att greppa det, säger Petter Hedwall.

bild 1/2
Pidde P
Petter Hedwall har all anledning att jubla efter succén med ”Vi ska skicka alla grymma pappor till Moskva”. Foto: Magnus Wahlström
Pidde P
Petter Hedwall har all anledning att jubla efter succén med ”Vi ska skicka alla grymma pappor till Moskva”. Foto: Magnus Wahlström
Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons