Annons

Pontus tog hem dansk tävling

Sport • Publicerad 24 maj 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Pontus Jönsson visade att han hänger med även i konkurrensen med de bästa danska förarna. Det blev seger totalt i Hedeland utanför Roskilde efter en andraplats i det första heatet medan det blev seger i andra. Vilket innebar vinst totalt trots att Mathias Jörgensen hade samma placeringar.

– Då jag vann det sista heatet så blev jag totalsegrare säger Pontus Jönsson som tyckte han behövde en extra tävling.

Annons

– Det var riktigt kul och dessutom var det bra motstånd. De danska motocrossåkarna håller hög klass då flera av dem kör EM.

I det första heatet tog Mathias Jörgensen starten och vann efter ledning från start till mål. I det andra var det omvänd ordning och även om Jörgensen närmade sig i slutet kunde Sösdalaföraren ta en säker seger.

Pontus Jönsson ställs för övrigt mot den danske föraren redan till helgen då årets tredje SM-deltävling körs i Linköping.

– Jag ligger ju efter lite i MX2-klassen efter en krasch i premiärtävlingen. I Vissefjärda gick det bättre då jag avancerade från tolfte till sjätte plats.

– Då klassen är jämn så har jag fortfarande chansen. Även om jag ligger lite efter så jobbar jag mig uppåt, säger Jönsson.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons