Annons

Två tar över Ring så spelar vi

Kultur och Nöje Det blir journalisten och programledaren Pernilla Månsson Colt och radioprataren Christer Lundberg som tar över Ring så spelar vi efter Lisa Syrén.
Publicerad 24 maj 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

På torsdagen meddelade Lisa Syrén i direktsändning i P4 Extra att hon lämnar Ring så spelar vi i juni och att hon med varm hand lämnar över programledarskapet till Pernilla Månsson Colt och Christer Lundberg.

– Det ska bli otroligt kul att få ta sig an det här flaggskeppet! Jag minns ju det här programmet från när jag var barn och mamma och jag lyssnade. Alla dessa röster på lördagsmorgonen från hela landet – det håller ihop Sverige på något sätt. Jag är förtjust, hedrad, och lite skräckslagen. Lisa har gjort detta med bravur, och nu är det min tur, säger Pernilla Månsson Colt i ett pressmeddelande.

Annons

Pernilla Månsson Colt och Christer Lundberg börjar efter sommaren och kommer att sända varannan vecka.

– Det känns som en stor ära! Att få prata med lyssnare i telefon är det bästa jag vet när det kommer till radio, och att börja lördagsmorgonen med önskemusik känns som en perfekt start på helgen, säger Christer Lundberg.

Lisa Syrén har lett Ring så spelar vi sedan 1996 och ledde nyligen programmets jubileumssändning vid 50-årsfirandet. Hennes sista sändning i Ring så spelar vi är den 16 juni och hon kommer att fortsätter leda programmet Lördag med Lisa.

bild 1/2
Christer Lundberg. Foto: Kristoffer Olsson/Sveriges Radio
Pernilla Månsson Colt. Foto: Eva Robild
Christer Lundberg. Foto: Kristoffer Olsson/Sveriges Radio
Pernilla Månsson Colt. Foto: Eva Robild
Gunilla WeddingSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons