Annons

”Hästfolket är den första låten vi skrev”

Publicerad 25 maj 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Tiomannabandet Carry A Stone har spelat på festivaler och mindre konserter i och runt om Hässleholm allt sedan de bildades 2014. Med sina egenskrivna låtar har de börjat skapa sig ett namn, och nu tar de nästa steg genom att ge ut sin första singel.

– Vi kände att det var dags för det nu, och att vi gör det på riktigt. Vi har gett ut några låtar innan, men det har inte varit så bra produktioner som det är nu, säger Simon Pehrsson som står för sången i bandet.

Annons

Debutsingeln, som är en dubbelsingel, innehåller låtarna ”Hästfolket” och ”Lev livet”.

– Hästfolket är den första låten vi skrev så det känns bra att vi kan släppa den på platta nu, säger Simon Pehrsson.

Singeln är inspelad i Jörgen Strids studio på Musikteaterskolan i Bjärnum, och Simon hyllar samarbetet med honom.

– Man är alltid lite rädd för att det ska låta lite sönderproducerat. Vi är ju tio man som ska spela in och vi vill verkligen att det hörs att vi spelar riktiga instrument och det gör det här. Jörgen har varit kanon att jobba med.

Hur skulle du vilja beskriva låtarna ni ger ut?

– Vår musik är åt pop och rock hållet, men med baktakt och så har vi mycket blås som gör det lite speciellt. Sen är det mycket rytmiskt och så är texterna på skånska. Jag gillar egentligen inte att blanda in politik i låtarna, men samtidigt så är det väl lite av det men jag försöker skriva lite underfundiga texter. I ”Lev livet” så försöker vi uppmana till att ta det lite lugnare. Jag tycker att vi stressar alldeles för mycket, och det gäller att ta vara på nuet, säger Simon Pehrsson.

Men Carry A Stone nöjer sig inte med att bara släppa den här singeln, mer är på gång. Under året kommer ytterligare några singlar att släppas, och Simon har en dröm som han hoppas ska bli verklighet nästa år.

– Jag har alltid drömt om att vi ska spela in en hel platta, och det tror jag att vi kommer att göra också. Inte i år, men kanske nästa år. Fast det får ta sin tid så att det blir bra.

I och med att de nu ger ut sin första singel hoppas de att de ska kunna nå ut till fler med sin musik.

– Målet är att vi ska få spelningar lite längre iväg, inte bara här i Hässleholm med omnejd, säger Simon.

Annons

Och kanske har de kommit en liten bit på väg. Till exempel så har funk-soul-rockbandet Damn! från Lund lagt upp en video med Carry A Stone.

– Att de gillar oss är häftigt. Det gäller att rätt öron och ögon hör och ser oss, det är ofta tillfälligheter som gör att man lyckas.

Inspelningen av singeln har tagit cirka ett halvår så nu är det livespelningar som Carry A Stone vill göra. I sommar är det Stadsfesten i Hässleholm den 24-25 augusti som är det stora för bandet, men de har även ett par mindre spelningar inbokade.

– Sen får vi se vad som händer. Men förhoppningsvis är det här bara början, säger Simon Pehrsson.

bild 1/2
Simon Pehrson, sångare i Carry A Stone, lovar fler skivsläpp under året. Foto: Jörgen Johansson/Arkiv
Det är inte lätt för Carry A Stone att samla alla sina tio medlemmar. Marcus Svensson, Kim Martinsson, Simon Pehrsson, David Berndtsson och Karl Niklasson är fem av killarna i bandet som i dag släpper sin debutsingel.Foto: HelÉn Fingalsson
Simon Pehrson, sångare i Carry A Stone, lovar fler skivsläpp under året. Foto: Jörgen Johansson/Arkiv
Det är inte lätt för Carry A Stone att samla alla sina tio medlemmar. Marcus Svensson, Kim Martinsson, Simon Pehrsson, David Berndtsson och Karl Niklasson är fem av killarna i bandet som i dag släpper sin debutsingel.Foto: HelÉn Fingalsson
Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons