Annons

Förlust för Rökedamerna i Halmstad

Sport Rökedamerna hade förhoppningar om något i poängväg då de under helgen besökte Kärlekens IP i Halmstad. Något som kom på skam då hemmalaget Centern kunde vinna med 6–2.
Sport • Publicerad 27 maj 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Inför matchen i den sydvästra tvåan stod bägge lagen på nio poäng. Men det blev aldrig den jämna match som tabelläget visade.

Mycket beroende på Centerns fina start då de snabbt tog ledningen med 2–o.

Annons

– Efter deras mål så spelar vi upp oss och skapade en del, säger Röketränaren Julius Sjödahl.

Som fick se systern Emma Sjödahl reducera till 1-2 på en frispark.

Men marginalerna var inte med Rökedamerna som åkte på ett sent mål i den första halvleken. Klockan hade till och med gått över tiden då Centern satte 3–1.

– Tufft att åka på ett mål så sent. Det kändes som att vi var med i matchen efter Emmas mål, säger Sjödahl.

– I paus bestämde vi oss för att satsa allt på ett kort och spela riktigt offensivt.

Det gav också utdelning för gästerna då Rebecka Bredvad-Jensen var sist på bollen i en tilltrasslad situation framför målet och kunde reducera till 2–3.

Men mer spännande än så blev det aldrig. Hemmalaget Centern kunde göra 4–2 och sedan ytterligare två mål fram till 6–2 innan matchen var över.

– Vi gick för en kvittering då vi fick kontakt efter 2–3-målet och straffades hårt, säger Julius Sjödahl som menar att alla i hans lag kan betydligt bättre.

– Det var andra dåliga bortamatchen vi gör under vårsäsongen i Halmstad

Röketränaren var dock sportslig och berömde motståndarlaget.

Annons

– De var väldigt duktiga på att vända spelet, säger Sjödahl.

– Deras samtliga mål gick till på ungefär samma sätt. De vände spelat, spelade ut bollen på kanten och slog därifrån farliga inlägg framför målet.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons