Annons

Nationaldagsfirande i hembygdsparken

BROBY Lions i Östra Göinge bjuder in till högtidligt nationaldagsfirande i Broby. Efter en kort marsch från Lindgården till hembygdsparken blir det tal, musik och utdelning av stipendier.
Östra Göinge • Publicerad 3 juni 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Musikkåren tillsammans med föreningar och organisationer i kommunen samlas vid Lindgården 16.15 på nationaldagen, 6 juni, för att inleda firandet med en kort konsert av Hemvärnets musikkår.

16.40 är det avmarsch från Lindgården och en kvart senare anländer nationaldagståget i hembygdsparken i Broby, där det firas ordentligt från och med klockan 17.

Annons

Flaggan hissas och Per Erlandsson håller tal, fanor delas ut och Jarl Sjunnesson sjunger, musikkåren spelar och stipendier delas ut.

Lions har ju sedan ett par år tillbaka sitt Pantamerastipendium, som delas ut till föreningar med ungdomsverksamhet.

Lions har tidigare också delat ut ett ungdomsstipendium, men någon kandidat till ungdomsstipendiet fann man inte i år.

– Därför förs de pengarna över till Pantamerastipendiet och vi delar ut 40 000 kronor till sex föreningar med ungdomsverksamhet, berättar Uno Johansson i Lions.

– Det blir ett högtidligt och härligt firande. Vi förväntar oss mycket folk. Ta gärna med en fikakorg och kom till hembygdsparken, säger Johansson.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons