Annons

Gripen misstänkt för grov mordbrand

Nyheter Skogsbränderna utanför Sala fortsätter att rasa med oförminskad styrka. Men natten till onsdagen var det något lugnare och bränderna är inringade.
Publicerad 6 juni 2018 • Uppdaterad 15 december 2021
En helikopter startar från Broddbo utanför Sala, där räddningstjänsten har sin brytpunkt för skogsbränderna i området. Polisen misstänker att branden i Broddbo var anlagd och en kvinna har anhållits misstänkt för mordbrand. Alla bränder i området är nu inringade och spridningsrisken har stoppats. Det är fortfarande en stor styrka som arbetar med att släcka bränderna, i Broddbo finns tolv brandbilar, i Rörbo sju och sex i Helgonmossen/Björnmossen. Till det kommer drygt hundra militärer.
Foto: Fredrik Sandberg/tt
En helikopter startar från Broddbo utanför Sala, där räddningstjänsten har sin brytpunkt för skogsbränderna i området. Polisen misstänker att branden i Broddbo var anlagd och en kvinna har anhållits misstänkt för mordbrand. Alla bränder i området är nu inringade och spridningsrisken har stoppats. Det är fortfarande en stor styrka som arbetar med att släcka bränderna, i Broddbo finns tolv brandbilar, i Rörbo sju och sex i Helgonmossen/Björnmossen. Till det kommer drygt hundra militärer. Foto: Fredrik Sandberg/tt

En kvinna har gripits misstänkt för grov mordbrand i samband med skogsbranden i Broddbo.

Annons

Mikael Hedström, press-talesperson vid polisen i region Mitt, bekräftar för SVT Nyheter Västmanland att kvinnan är misstänkt för skogsbranden som räddningstjänsten nu arbetar med norr om Sala.

Att polisen blev misstänksam att bränderna kunde vara anlagda är att de startade på ungefär samma ställe och vid samma tidpunkt.

Under onsdagsförmiddagen meddelade räddningstjänsten att man fortfarande arbetade med full styrka för att släcka bränderna på olika platser i Sala. Branden i Broddbo är ännu inte under kontroll.

Sju helikoptrar deltar i arbetet med vattenbombning och militären har kallats in. Flera brandförsvar i hela landet medverkar i släckningsarbetet.

Sammanlagt har ett femtontal personer som bor i områdena evakuerats från sina hem men efter den relativt positiva utvecklingen under onsdagsnatten är det inte just nu aktuellt med några ytterligare åtgärder. Men skulle bränderna öka i styrka igen är kommunen beredd att ta emot drabbade.

När de evakuerade personerna kan återvända till sina hem är osäkert.

Det tredje området där det brinner är Helgonmossen/Björnmossen. Där inledde räddningstjänsten eftersläckning under onsdagen.

Anders Nygren
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons