Annons

Kingsley Sarfo döms för våldtäkt mot barn

Malmö • Publicerad 8 juni 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Utredningen mot Kingsley Sarfo har hållit på sedan i somras och sedan den 31 januari har han suttit frihetsberövad. Efter att först, i det ena fallet, ha handlat om sexuellt utnyttjande av barn valde åklagare till slut att åtala för våldtäkt mot barn i båda fallen.

Sarfo själv har erkännt sexuellt umgänge men hävdar att han inte visste att flickan var under 15 år. I den skrifliga bevisningen som ingick i rättegången finns dock meddelanden från flickan där hon skriver att hon är 14 år, något rätten tyckt var övertygande. Trots vetskapen om hennes ålder har han alltså, enligt rätten, i september 2016, när han själv var 21, stämt träff med henne i en kompis lägenhet.

Annons

Rätten gör bedömningen att 14-åringen har haft sex med Sarfo frivilligt – men en 14-åring kan inte, enligt lagen, samtycka till sexuellt umgänge.

Det andra tillfälle som domen avser inträffade förra sommaren då Sarfo hade sex med flickan på en offentlig toalett i Folkets Park i Malmö.

Tingsrätten har i bedömningen av strafflängden - två år och åtta månader - tagit hänsyn till att Kingsley Sarfo sagt att han tror att hans kontrakt med Malmö FF kommer sägas upp om han döms. För det har man satt ned strafflängden med fyra månader. Sarfo, som är medborgare i Ghana, döms också till utvisning i tio år.

I målet var även en annan man åtalad för att ha sexuellt utnyttjat samma flicka. Han frias dock helt då det inte anses bevisat att han visste att flickan var under 15 år.

Från Malmö FF:s sida skriver man på sin hemsida att man har tagit del av domen:

bild 1/4
Foto: Björn Lindgren / TT
Den misstänkte fotbollspelaren anländer till rättegången där han åtalats misstänkt för våldtäkt mot barn i Malmö tingsrätt. Foto: Johan Nilsson / TT
Åklagare Rikard Darell uttalar sig om Malmö FF spelaren som står åtalad för våldtäkt mot barn.
Foto: Johan Nilsson / TT
Foto: Björn Lindgren / TT
Den misstänkte fotbollspelaren anländer till rättegången där han åtalats misstänkt för våldtäkt mot barn i Malmö tingsrätt. Foto: Johan Nilsson / TT
Ralph BretzerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons