Annons

Nya eftersök efter försvunne Lelle Hildebrand

Polisens kalla fallgrupp i region Syd tar nu hjälp av dansk polis och svenska försvaret i nya sökinsatser efter försvunne Lelle Hildebrand, som försvann 1999 i Sölvesborgstrakten.
Kristianstad • Publicerad 8 juni 2018 • Uppdaterad 18 mars 2022
I april tidigare i år sökteMissing People efter den försvunna turnéledaren Lelle Hildebrand i skogen vid sjön Immeln . Foto: TT
I april tidigare i år sökteMissing People efter den försvunna turnéledaren Lelle Hildebrand i skogen vid sjön Immeln . Foto: TT

Polisen rubricerar ärendet som mord. I många år har polisen lagt ner stora resurser i arbetet med det misstänkta mordet. Nu tar man hjälp av försvarsmakten och dansk polis med specialsökhundar som är utbildade på att söka under mark.

Den 19-20 juni kommer dansk polis att söka i trakterna av Brunstorp, Kaffatorp, Arkelstorp i Kristianstads kommun.

Annons

Svenska försvarsmakten kommer med arméns sökpluton från torsdag den 28 juni till den 3 juli för att biträda polisen.

– Sökplutonen är specialiserad på eftersök av en mängd saker och föremål. Sökplutonen kommer att jobba i ett område där terrängen är särskilt svår att ta sig igenom. Försvarsmaktens sökpluton ska jobba i trakterna av Röetved i Kristianstads kommun, informerar polisens presstalesman Robert Loeffel.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons