Annons

Ny vd för Bergendahl & Son

Hässleholm Lars Ljungälv blir ny vd för Bergendahl & Son, detta efter att nuvarande vd:n Peter Lund väljer att fokusera på Bergendahl Food. Förändringen träder i kraft senaste den 1 december i år.
Hässleholm • Publicerad 11 juni 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Lars Ljungälv. Foto: Jenny Hallengren
Lars Ljungälv. Foto: Jenny Hallengren

Peter Lund är vd för både moderbolaget Bergendahl & Son och Bergendahl Food (där City Gross ingår), men har nu i samråd med ägare och styrelse bestämt sig för att fokusera på Bergendahl Food skriver Bergendahl i ett pressmeddelande.

- Peter har gjort en fantastisk arbetsinsats för koncernen, vi respekterar hans vilja och ser fram emot att få fortsätta använda hans krafter i Bergendahl Food samtidigt som vi får in Lars Ljungälv, som tillför viktig kompetens, säger Spiros Mylonopoulos som är ordförande i Bergendahl & Sons styrelse i ett pressmeddelande.

Annons

Lars Ljungälv som nu tar över vd-posten är välbekant med företaget. Han har tidigare suttit i Bergendahls styrelse och även varit rådgivare till ägarfamiljen. Han kommer närmast från Swedbank där han varit globalt ansvarig för stora företag och medlem av koncernledningen.

- Jag är glad och hedrad över att få uppdraget att leda Bergendahl & Son framöver i samarbete med ägarna, Peter Lund och de andra i koncernledningen, säger Lars Ljungälv i pressmeddelandet.

- Tidigare har jag haft förmånen att arbeta som rådgivare til ägarfamiljen och nu ser jag fram emot att kunna fördjupa vårt samarbete i en operativ roll.

- Efter Peters besked är jag glad över att vi snabbt fått till en långsiktig lösning. Lars känner också Bergendahls väl, vilket underlättar övergången och kontinuiteten, säger Spiros Mylonopoulos.

Förändringen på vd-posten träder i kraft senast den 1 december i år.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons