Annons

1600-tals marknaden ställs in

Osby • Publicerad 15 juni 2018 • Uppdaterad 15 december 2021
Timmy Johansson,  Joakim Arvidsson, Michael Håkansson, Kenth Olsson är upprörda över placeringen av den nya avloppsanläggningen vid Hjärtasjön.
Timmy Johansson, Joakim Arvidsson, Michael Håkansson, Kenth Olsson är upprörda över placeringen av den nya avloppsanläggningen vid Hjärtasjön.

Renoveringen som skulle göras blev aldrig någon renovering, det menar en av marknadens drivande arrangörer.

Annons

På onsdagskvällen tog arrangörerna beslutet men på grund av åskoväder och utslagna modem kunde de först tidigt på fredagsmorgonen skicka ett mejl till Osby kommun där man formellt meddelar att marknaden vid Hjärtasjön inte kommer att bli av 2018 och att man därmed tackar nej till de ekonomiska bidrag man fått.

– Det är med sorg i hjärtat som vi tvingas ta detta beslut.

Som Norra Skåne tidigare skrivit om har jobbet och placeringen med den nya avloppsanläggningen vid Hjärtasjötorpet inte gått som eldsjälarna bakom marknaden hoppats. Avloppet ger ifrån sig en odör som gör att folk inte vill komma till platsen, anser Johansson.

Evenemanget brukar varje år locka mellan fem till sju tusen entusiaster och det är inte bara missnöjet av att det inte blir av som finns. Det drabbar även arrangörerna ekonomiskt.

Förutom odören är det även området kring Hjärtasjötorpet som inte är i sin fulla standard.

– Eftersom jorden fortfarande inte satt sig där man planterat gräs så blir det lerigt och svårt att gå omkring där vid minsta lilla regn.

Som Norra Skåne tidigare skrivit om har missnöjet funnits en längre tid och beslutet man nu tvingas till gör inte situationen bättre.

– Det är så klart jättetråkigt och jag förstår inte att man inte tänkt tidigare och haft en bättre plan. Jag blir så besviken, säger Johansson.

johnor
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons