Annons

Fyra unga åtalas efter hot mot skola

Inrikes Fyra pojkar i femtonårsåldern åtalas för bland annat olaga hot.
Publicerad 15 juni 2018 • Uppdaterad 15 december 2021
I slutet av maj riktades ett hot mot Bergaskolans lokaler i Bunkeflostrand. I dag åtalas fyra elever för ett hot mot en skola i Halmstad. 
Foto: Johan Nilsson / TT
I slutet av maj riktades ett hot mot Bergaskolans lokaler i Bunkeflostrand. I dag åtalas fyra elever för ett hot mot en skola i Halmstad. Foto: Johan Nilsson / TT

I dag, fredagen den 15 juni, åtalas fyra pojkar i femtonårsåldern för ett hot mot Furulundsskolan i Halmstad i slutet av mars i år. De åtalas för olaga hot, grovt brott alternativt falskt larm.

Hotet mot skolan kom den 27 mars via Instagram. Samma dag hämtades en av pojkarna till förhör. Dagen efter hölls förhör med övriga tre.

Annons

– De hade skapat en Instragramkonto med texten "School shooting 29 mars get ready" och lagt ut en bild på en hand som höll i en pistol, säger kammaråklagare Gisela Sjövall vid Åklagarkammaren i Halmstad.

Nyligen hotades en Malmöskola av elever i samma ålder. Är det här något du har hanterat tidigare?

– Man kan konstatera att det här förekommer då och då, men att ungdomarna agerar och inte tänker på konsekvenserna, säger Gisela Sjövall.

[contentcards url="http://www.skd.se/2018/05/23/hot-riktat-mot-malmoskola/" one_line="true"]

Polisen i Halmstad ser mycket allvarligt på den här typen av brott. Dagen efter hotet mot Furulundsskolan i Halmstad hotades även två andra skolor i området. Utredningen visar inget samband mellan hoten.

Camilla Landin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons