Annons

Känslosam avslutning i Sibbhult

Östra Göinge • Publicerad 15 juni 2018 • Uppdaterad 15 december 2021
Sofia Nilsson delar ut pris till klass 6 på Mölleskolan, som hade bäst resultat av samtliga sexor i kommunen på nationella proven.
Sofia Nilsson delar ut pris till klass 6 på Mölleskolan, som hade bäst resultat av samtliga sexor i kommunen på nationella proven.

Efter sång och tal var det dags för avslutningsceremonins mest känslosamma punkt: Sexornas avsked.

De lämnar nu Mölleskolan för att börja på högstadiet och både läraren Jessica Lindecrantz och hennes elever i årskurs 6 fällde både en och två tårar när det tackade varandra för tiden de har haft tillsammans på skolan i Sibbhult.

Annons

På plats i Sibbhult var även utbildnings- och omsorgsutskottets ordförande Sofia Nilsson (C) för att dela ut pris till Mölleskolans sexor.

Sexan på Mölleskolan hade nämligen bäst resultat på nationella proven av samtliga sexor i kommunen och de belönades med diplom och biobiljetter av kommunen.

När Nilsson avslöjade att Mölleskolans elever i årskurs 6 vunnit utbröt stort jubel.

Övriga klasser som prisades för sina insatser på nationella proven är 3b på Västerskolan och 9c på Göingeskolan.

– Det är fantastiskt roligt att vara här och få dela ut det här priset. Det är viktigt att premiera och uppmuntra kunskap och utbildning, säger Sofia Nilsson.

Att kommunen delar ut pris till klasserna med bäst resultat är något som har stött på viss kritik; en tävling baserad på provresultat i skolan är inte populär i alla läger.

Sofia Nilsson säger att kommunen är öppen för att diskutera förslag på hur kriterierna för priserna kan förändras.

Men det är inte aktuellt att inte dela ut priserna?

– Nej! Nej, det är viktigt att visa att betydelsen av utbildning och kunskap.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons