Annons

Kommer isländska vulkanen att dåna på nytt?

Fotbolls-VM 16 juni blir ett historiskt datum på Island. Den lilla fotbollsnationen gör debut i fotbolls-VM och det är mäktiga Argentina, med världsstjärna Lionel Messi i spetsen som är motståndare.
Sport • Publicerad 15 juni 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Islands förbundskapten Heimar Hallgrimsson, lägger upp taktiken tillsammans med spelarna inför lördagens historiska VM-debut mot Argentina. Foto: AP Photo/Rebecca Blackwell
Islands förbundskapten Heimar Hallgrimsson, lägger upp taktiken tillsammans med spelarna inför lördagens historiska VM-debut mot Argentina. Foto: AP Photo/Rebecca Blackwell

– Vårt mål är att ta oss vidare från gruppen, sade förbundskapten Heimir Hallgrímsson i samband med trupputtagningen till VM.

Trots att detta blir Islands första VM-slutspel har den isländska truppen gott om erfarenhet, sett till ålder och antal landskamper ihop. VM-historiens minsta land har gått som tåget sedan Lasse Lagerbäck och Heimir Hallgrímsson tog över mot slutet av 2011, skriver Fotbollskanalen.

Annons

Laget har sedan dess bestått av samma grupp spelare, formation och spelsätt. Spelarna hoppas överraska hela världen, på samma sätt som de gjorde genom att nå kvartsfinal i EM 2016.

Det är förmodligen Lionel Messis sista chans att vinna något stort med Argentina.

Laget hade stora problem att kvala in till VM och det är osäkert med formen för vicevärldsmästarna.

Danmark möter Peru, som ju Sverige spelade 0-0 mot i VM-genrepet i lördags. Danmark och Peru tippas på förhand slåss om andraplatsen i grupp C bakom favoriten Frankrike.

Därför är matchen i eftermiddag mycket viktig.

– Vi har sett alla Perus matcher, också matchen mot Sverige. Vi förväntar oss att de fortsätter likadant. Precis som oss har de en stark defensiv och har, precis som oss, inte förlorat på länge. När de vinner bollen sätter de igång blixtsnabba kontringar, sade förbundskaptenen Åge Hareide till bold.dk.

Fokus kommer dock att ligga på det egna spelet. Fasta situationer är en punkt förbundskaptenen trycker hårt på. Där har han sett svagheter hos premiärmotståndaren.

– Vi har Christian Eriksens fina fot och mycket höjd och styrka. Vanligtvis kommer vi till avslutssituationer på fasta situationer och det ska vi fortsätta med, förklarade Hareide.0

Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons