Annons

Ny Tyringevärvning i hamn

Sport • Publicerad 19 juni 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Melker Karlsson. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM
Melker Karlsson. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM

Det var ett bekant ansikte som Tyringe Hockey presenterade på tisdagen.

Backen Melker Karlsson kommer närmast från Halmstad och spelade i Tyringe säsongen 2014/15 när klubben avancerade till hockeyettan. Under den säsongen spelade han 30 matcher och presterade sex poäng (2+4). Trevliga minnen, med andra ord.

Annons

– När Tyringe hörde av sig kändes det intressant direkt och eftersom det var bra från första början fanns det ingenting att tveka på, säger Melker Karlsson som känner en del av spelarna i laget sedan innan och dessutom har ett förflutet i Osby IK.

Tyringes sportchef Filip Steensbjerre är tillfreds med sitt nyförvärv. Han berättar att de haft korn på Karlsson under en tid och när möjligheten att värva honom uppstod tog de den direkt.

Förhoppningen är att backen ska kunna tillföra egenskaper som kompletterar truppen.

– Han har en spelstil som sticker ut lite med ett fysiskt och uppoffrande spel. Vi vill ha in olika spelartyper att använda beroende på motstånd och matchbild, säger Steensbjerre och fortsätter:

– Han har samlat på sig lite rutin sedan sist, spelat ett antal säsonger i division ett och känner väl till klubben.

Karlsson säger även själv att han hoppas kunna bidra med sitt fysiska spel och tillföra mer energi till laget.

– Jag ska försöka hitta min roll och göra det jag är bra på. Med min fysik brukar jag kunna jobba på en del i det tysta, så att säga, säger han.

Sedan sist det begav sig för kombinationen Tyringe/Karlsson har han hunnit samla på sig ett antal division ett-matcher i bagaget.

Trots sin ringa ålder är meningen att han ska tillföra lite rutin till det unga laget och ta en ledarroll.

– Att få ta ett lite större ansvar och mana på känns bara kul. Det trivs jag absolut med, säger Karlsson.

Annons

Sportchefen betonar även att han hoppas att Melker Karlsson ska kunna utvecklas än mer och ta ytterligare steg i sin ishockey.

– Jag tycker att han har mycket hockey i sig och att han kan utveckla flera delar i sitt spel. Trots att han kommer att vara en av de mer rutinerade är utvecklingspotentialen hög, säger han avslutningsvis.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons