Annons

SD: Gör hundrastgård i parken

HÄSSLEHOLM Låt den numera nedlagda och delvis förfallna 4H-gården vid hembygdsparken bli till centralt belägna hundrastplatser!
Hässleholm • Publicerad 19 juni 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Låt den numera nedlagda och delvis förfallna 4H-gården vid hembygdsparken bli till centralt belägna hundrastplatser! Ja, det kräver Sverigedemokraterna i en motion.

Partiets Hanna Nilsson och Maria Jönsson pekar på att det i dag helt saknas centralt belägna rastgårdar i Hässleholm. På den före detta 4H-gården skulle det kunna skapas minst tre rastgårdar om inhägnaderna byttes ut och stolparna tjärades för en blygsam summa. Städning av området skulle kunna skötas av ordinarie personal från tekniska nämnden, menar de. Det skulle bli till fördel inte bara för hundägarna utan också för de barnfamiljer som besöker lekplatsen intill.

SD vill samtidigt att det utreds om även de större kransorterna har behov av hundrastgårdar.

Kristina HöjendalSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons