Annons

16-åringen har slagit sig in i HIF:s startelva

Sport • Publicerad 20 juni 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
HIF:s Viktor Christiansson i kamp med IFK Hässleholms Philip Bengtsson i vårens derby. Under säsongen har 16-årige Christiansson lyckats ta en plats i HIF och varit en av lagets ljusglimtar. 			                 	      FOTO: STEFAN SANDSTRÖM/arkiv
HIF:s Viktor Christiansson i kamp med IFK Hässleholms Philip Bengtsson i vårens derby. Under säsongen har 16-årige Christiansson lyckats ta en plats i HIF och varit en av lagets ljusglimtar. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM/arkiv

Vårsäsongen har i stor utsträckning varit en snårig historia för Hässleholms IF och efter bortaförlusten mot Räppe i helgen parkerar laget på tio poäng efter elva spelade omgångar.

En ljusglimt har däremot varit 16-årige Viktor Christiansson som fått stort förtroende och lyckats slå sig in i startelvan.

Annons

– Han har gjort en väldigt bra vår med många fina prestationer och är fortfarande bara 16 år. En riktigt fajter som alltid gör sitt yttersta - det ska bli spännande att följa Viktor i fortsättningen, berömmer HIF-tränaren Dan Olofsson.

Även spelaren själv är nöjd med sin insats, men menar samtidigt att det finns långt mer att hämta.

– Det har gått bättre än förväntat. Inför säsongen var målet att få spela och starta så mycket som möjligt, vilket jag har uppfyllt. Samtidigt vet jag att jag har fler nivåer att ta av, säger Viktor Christiansson.

Under säsongen har Christiansson fått rycka in på både kanten och innermittfältet. Själv beskriver han sig som löpstark och lyfter även fram försvarsförmågan att stänga igen och inte släppa motståndarna förbi sig.

– Men jag måste fortfarande spela ännu snabbare och vänja mig vid den fysiska delen, att många spelare jag möter är större och starkare än jag, säger han.

Om säsongen utvecklat sig väl för ynglingen har det varit desto sämre för laget.

Christiansson betonar att kvaliteten för att uppnå bättre resultat finns i truppen, men att säsongsinledningen satt sig på psyket. För att vända trenden vill han sluta leden.

– I början förtjänade vi fler poäng än vi faktiskt tog. Sedan har vi jobbat i uppförsbacke, det sätter sig lätt på psyket att inte få med sig resultaten. Men vi vet hur bra vi är och att vi kan slå de flesta lagen i serien. Det som krävs är att vi jobbar för varandra.

Nästa chans att visa upp truppens kvalitet och att studsa tillbaka efter helgens uddlösa insats mot Räppe blir kvällens hemmamatch mot bottenkonkurrenten Österlen (13 poäng).

– När vi möttes på försäsongen fick vi stryk, men det här är en match vi absolut kan vinna, säger Christiansson.

Annons

Vad behöver ni göra för att vinna?

– Fler mål än dem, så enkelt är det egentligen.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons