Annons

Avstängda spelare tillbaka i IFK-laget

Sport • Publicerad 20 juni 2018 • Uppdaterad 30 november 2021

IFK-tränaren kan glädja sig åt att Gunnarsson, Lindroth och Andrew är tillbaka i truppen. Den sistnämnde är dock ett litet frågetecken inför dagens match på Nya Vallbjörka.

– Mike har problem med en baksida, säger Nilsson som dock kan glädja sig åt att Patrick Osiako är med igen efter sin skada.

Annons

– Han gjorde inhopp både mot Rosengård i DM och mot Asarum i serien. Det gäller att vara klok vid den typ av skada han haft. Men det kan mycket väl bli så att han startar.

Det ser dock ut som att det dröjer innan lagkaptenen Linus Svensson är spelbar. Han blev knäskadad för en månad sedan i matchen mot Berga och kör för tillfället rehab.

– Han tränar inte med laget just nu och är inte aktuell för spel, säger Nilsson.

Vars lag föll hemma mot Asarum i lördags. De ledde med 1–0 i halvtid men två mål efter paus vände matchen i Blekingelagets favör.

– Jag hoppas att vi kan upprepa det goda spelet från den första halvleken då. I den andra kom vi inte alls upp i nivå, menar IFK-tränaren.

Som har stor respekt för kvällens motståndarlag Nosaby IF. Laget från de östra utkanterna av Kristianstad vann i fjol den södra trean och har inlett spelet i tvåan på ett alldeles utmärkt sätt.

Då snart halva serien är spelad ligger de på en sensationell tredjeplats.

– Nosaby har varit täta bakåt och släppt in väldigt få mål men inte gjort så många framåt, förklarar Nilsson.

– De ligger gärna lågt och kommer sedan i snabba omställningar. Det krävs både noggrannhet och balans i laget så vi inte ger dem tillfälle att kontra.

Nosaby har en hel del bekanta namn i sitt lag. Målet vaktas av Christoffer Eklund som bland annat varit i Hässleholms IF medan mittbacken Henrik Fribrock har spelat i Kristianstads FF.

Annons

Linus Lindfors, Jesper Eriksson, Max Sandberg och Daniel Kardum har samtliga spelat i IFK Osby medan Julian Grozdanovski, som är lagets skyttekung så här långt med sina fem fullträffar, varit i Karlskrona.

– De har många duktiga spelare, Så det blir tufft i kväll då vi åker i väg och möter ett topplag, säger Daniel Nilsson.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons