Annons

Efter pensionen blåste de nytt liv i sin konst

Hässleholm På midsommarafton var det vernissage på Hembygdsparkens kafés ovanvåning. På plats var Arne Forsell och Bodil Johansson som visar sin konst under hela sommaren.
Hässleholm • Publicerad 24 juni 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

– Jag började måla när jag blev pensionär, berättar Arne Forsell vars byline funnits under åtskilliga pressfotografier under åren.

Att han började måla först som pensionär är svårt att tro, men han framhärdar.

Annons

Bildseendet har han, ritat har han alltid tyckt om och några kurser har han hunnit gå, men det är på den egna kammaren som målandet blommat ut. Arne Forsell målar i akvarell och motiven är hämtade från omgivningarna i och runt Hässleholm. Här ser man bland annat Hovdala, resecentrum, gamla byggnader och gatuvyer.

Bodil Johansson använder sig däremot av olja och akryl och hennes motiv är högst varierande.

– Det kanske är lite spretig, säger hon och funderar en stund. Men det är första gången som jag ställer ut.

Det var Arne Forsell som frågade om inte de båda kunde ställa ut tillsammans. Deras motiv och teknik skiljer sig åt och kan därför komplettera varandra på en utställning.

Även Bodil har börjat måla mer sedan hon gått i pension. Hon jobbade tidigare som diakon och målandet var bara en hobby. Hennes mamma var i och för sig konstnär och hon har gått en del konstkurser, så målandet har funnits med i bakgrunden sedan barnsben.

Under vernissagen lyckades de båda sälja en del tavlor så kanske kommer konsten att bytas ut under sommarens gång. Lokalen med Arne Forsells och Bodil Johanssons tavlor är tillgänglig under samma tid som Hembygdsparkens kafé håller öppet i sommar.

bild 1/3
Franskt mode genom Bodil Johanssons ägon.
Bodil Johansson och Arne Forsell kompletterar varandra på utställningen.
Hovdala genom Arne Forsells ögon. Johanssons.
Franskt mode genom Bodil Johanssons ägon.
Bodil Johansson och Arne Forsell kompletterar varandra på utställningen.
Helen Fingalsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons