Annons

Svenningsson tar ton på Torsjö Live

Publicerad 29 juni 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Uno Svenningsson har haft fullt upp sedan sin medverkan i Så mycket bättre. Foto: Johan Bergmark
Uno Svenningsson har haft fullt upp sedan sin medverkan i Så mycket bättre. Foto: Johan Bergmark

Efter sin medverkan i förra säsongen av Så mycket bättre har Uno Svenningsson, självutnämnd latmask och mästare på att skjuta på saker, verkligen inte legat på latsidan. Han har turnerat i stort sett konstant och släppt två skivor: i februari kom albumet Andras sånger, som förutom låtarna från Så mycket bättre även innehöll tolkningar av andra artister, och häromdagen släpptes livealbumet ”Live från Göta Lejon”.

– Det här är effekten av att det blir skarpt läge hela tiden. Det har inneburit att jag inte kunnat skjuta på saker, utan måste göra det klart och det har varit väldigt bra för mig, säger han.

Annons

Tv-programmet har inte bara inneburit en nytändning musikaliskt utan har också fått en delvis ny publik att hitta honom.

– I och med streaming och att jag fick en hit med Du kommer ångra det här märker jag att jag har nått en yngre publik. Jag märker det på spelningar och på stan när det kommer fram ungdomar i 18-19-årsåldern. Det var en som sa till mig, ”du låter så ung när du sjunger, men du är ju gammal”, säger han och skrattar.

En annan effekt av det senaste årets uppsving är att hans eget låtskrivande skjutit ny fart.

– Jag håller på för fullt och skriver, har redan fyra-fem låtar som är klara. Nu är det så mycket annat med turnéer och tv-grejer, men i september, oktober och november kommer jag jobba mycket med det för en platta till nästa år. Jag har samlat på mig sjukt mycket idéer genom åren, som jag har inte gjort något av. Nu när jag fått upp ångan är det mycket enklare att ta tag i det.

Kunde du ana att din medverkan i Så mycket bättre skulle ge det här resultatet?

– Nej, det hade jag ingen aning om. Jag hade en viss känsla av att vissa låtar funkade bra när jag framförde dem och det var väldigt roligt att göra programmet – vi var ett skönt gäng, men sen visste jag inte hur jag skulle framstå. Det är mycket att göra nu, mejlboxen är full, men jag är extremt tacksam och glad att jag får göra det här ytterligare en sommar, säger han.

Vad kan publiken på Torsjö Live förvänta sig?

– Den kommer att få höra en radda låtar från min karriär – allt från Freda’ till låtar från Så mycket bättre och andra tolkningar jag gjort. Det blir visa, pop, rock, ja, allt möjligt så det kommer bli en härlig kväll, tror jag. Nu hoppas vi bara vi får vädret med oss också.

Fotnot: Uno Svenningsson spelar på Torsjö Live lördagen den 30 juni klockan 17.25.

Pernilla EkdahlSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons