Annons

Moderaternas valkassa förskingrad

skåne Inför valspurten har Moderaterna i Helsingborg har förlorat hela sin valkassa. En medlem misstänks nu för stölden på totalt 1 320 000 kronor.
Publicerad 2 juli 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Foto: TT
Foto: TT

Det var för drygt en vecka sedan som Helsingborgsmoderaterna blev kontaktade av sin bank på grund av märkliga transaktioner, rapporterar HD. Pengarna hade hamnat på ett privat konto tillhörande en medlem. Partiet konfronterade medlemmen, som inte kunde ge någon rimlig förklaring, och gav medlemmen en vecka på sig att betala tillbaka pengarna. När detta inte gjordes polisanmälde man saken. Totalt handlar det om 1 320 000 kronor som försvunnit.

- Det här var hela vår valbudget, pengar som vi sparat ihop under tre och ett halvt år, säger Anna Jähnke, Moderaternas ordförande i Helsingborg, till tidningen.

Annons

Enligt uppgifter till HD ska medlemmen haft ett spelmissbruk som ingen kände till.

- Det här är en tragedi, ingen visste om det, säger Anna Jähnke.

Matilda ArboreliusSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons