Annons

Planen klar inför Schweiz

Sport • Publicerad 2 juli 2018 • Uppdaterad 15 december 2021

Sverige laddar för fullt inför tisdagens åttondelsfinal mot Schweiz i Sankt Petersburg.

På måndagseftermiddagen höll förbundskapten Janne Andersson tillsammans med lagkaptenen Andreas Granqvist en presskonferens på matcharenan som direktsändes på Fotbollförbundets hemsida.

Annons

– Vi måste upp på vår allra bästa nivå. Då har vi chansen att ta Schweiz också, sa Janne Andersson.

Schweiz ligger sexa på Fifas världsranking efter att ha vunnit nio av tio matcher i VM-kvalet och endast förlorat av lagets 25 senaste matcher.

Andersson fick frågan om han verkligen tycker att Schweiz är världens sjätte bästa landslag.

– Tittar man på världsrankingen, så är de ju det. De har förlorat en match sedan maj 2016. Det är ett väldigt bra lag, sedan finns det några länder till som är med däruppe, sa Andersson.

I Sverige saknas avstängde mittfältaren Sebastian Larsson, medan Schweiz får klara sig utan viktiga försvarsspelarna Stephan Lichtsteiner och Fabian Schär av samma anledning.

Lichsteiner är dessutom lagkapten.

– Det är klart att man aldrig vill ha skifte i försvaret, speciellt inte lagkaptenen, men ersättarna Schweiz har är väldigt duktiga. Vi har lite idéer vad vi ska göra, men det kommer nog inte påverka så mycket, sa Andreas Granqvist.

Vem som ersätter Sebastian Larsson på mitten är inte offentligt. Gustav Svensson är det hetaste tipset.

– Gustav är en väldigt bra spelare och kan mycket väl vara med, liksom ett antal andra. Vi får se imorgon hur det ser ut, sa Janne Andersson.

Sverige är även förberett för straffar.

Annons

– Vi har en klar plan, sa Andersson

Foto: AP/TT
Foto: AP/TT

.

Andreas Granqvist ska i dagarna bli pappa för andra gången, men hävdar att han har fullt fokus på tisdagens åttondelsfinal.

– Min fru mår väldigt bra. Det har inte hänt något på den fronten. Min fru är väldigt stark och har nära och kära runt sig. Jag har fullt fokus på matchen, sa Andreas Granqvist.

Christer CederlundSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons