Annons

Guld till Sörbys Daniela Gherman

Sport • Publicerad 3 juli 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
SM-guldmedaljören slog även fem skånska rekord i sin serie där hon presterade 88 kilo i ryck och 103 kilo i stöt.			   foto: Thomas Bengtsson/Snikkelbecker Media/arkiv
SM-guldmedaljören slog även fem skånska rekord i sin serie där hon presterade 88 kilo i ryck och 103 kilo i stöt. foto: Thomas Bengtsson/Snikkelbecker Media/arkiv

Tyngdlyftningens SM är i full gång under SM-veckan och för Sörby BoIS del innebar tisdagen ett guld för Daniela Gherman i 63-kilosklassen.

Hon tog redan från första lyftet kommandot i tävlingen och höll konkurrenterna på ett betryggande avstånd bakom sig.

Annons

– Jag började med vikterna som jag var säker på att klara och sedan körde jag bara på och brydde mig inte så mycket om de andra, säger Gehrman.

Sörbybossen Krister Kjellander var förstås nöjd med sin lyftares fina prestation. 88 kilo i ryck och 103 i stöt gav ett sammanlagt resultat på 191 kilo för 20-åringen.

– Ett kanonresultat, konstaterar Kjellander.

Gehrmans serie innebar även att ett antal skånska rekord raderades, närmare bestämt fem till antalet.

– Det gamla rekordet i stöt var 99 kilo. Daniela stötte först 100 kilo och sedan 103 kilo, säger Kjellander.

I samma viktklass deltog även Sörbys Filippa Ferm som slutade på plats nio efter att ha presterat 70 kilo i ryck och 85 kilo i stöt.

Senare på tisdagskvällen klev även Sophie Jensen in i tävlingens 69-kilosklass och på onsdagen är det dags för Lotten Danemo i 75-kilosklassen.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons