Annons

Medaljsuccé i Kristianstad

Sport Guld, silver och brons för Ahlqvist, Berntsson och Fält i luftpistolens junior-SM.
Sport • Publicerad 3 juli 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
JSM-medaljörerna Emelie Fält, Isac Ahlquist och Viggo Berntsson fick ta emot sina pris på Wendesbanan. Foto: Marika Höghäll
JSM-medaljörerna Emelie Fält, Isac Ahlquist och Viggo Berntsson fick ta emot sina pris på Wendesbanan. Foto: Marika Höghäll

Isac Ahlqvist infriade favoritskapet när han vann JSM för herrjuniorer.

– Jag är väldigt nöjd! Jag var bara fem poäng ifrån mitt svenska rekord. Så det var nära, jag kan ta det nästa gång, säger Isac Ahlqvist som sköt 234 i finalen i Liviushallen i Öllsjö.

Annons

Lönsbodaskyttens svenska rekord från ifjol ligger på 238,1.

Redan i grundomgången visade Osbykillen sin styrka. Det fina flytet fortsatte i finalen dit åtta skyttar kvalificerade sig.

När elimineringen inleddes försvann konkurrent efter konkurrent.

– Det tar verkligen på nerverna och man måste ha nerver av stål, slår Ahlqvist fast.

Han höll distansen ut.

– I finalen låg jag bra till hela vägen. Jag fick inte in den i tian men hade däremot många höga nior – det var väldigt jämnt och bra, säger JSM-guldmedaljören.

Klubbkompisen Viggo Berntsson sköt hem silvret efter en nervpirrande avslutning.

– Jag gick om på sista skottet. Och han som kom trea förlorade jag mot med 0,1 poäng på SM ifjol när jag blev fyra, så jag fick revansch på honom, säger Berntsson belåtet.

Glimåkragrabben höll ihop skyttet bra.

– Jag satsade på att komma till final och är lite överraskad att jag klarade silvret. Det trodde jag inte på förhand.

Annons

Lönsboda PSK hade även Alexander Olsson i finalen.

– Etta, tvåa och fyra – det är bra, konstaterar Berntsson.

– Lönsboda har väldigt många bra skyttar. Det är kul att vi är flera skyttar från samma klubb på ett SM, säger Isac Ahlkvist.

Lönsboda kammade även hem två lagmedaljer genom Isac Ahlqvist/Alexander Olsson (guld) och Vigg0 Berntsson/Wiktor Cederquist (silver).

Emelie Fält följde upp söndagens JSM-silver i falling target med ett brons i luftpistol.

– I luftpistol har jag inte tagit medalj tidigare så jag är jättenöjd, säger Hässleholmstjejen som har JSM-silver och JSM-brons i sportpistol på meritlistan sedan tidigare.

Hon sköt 368 i grund-omgången där hon gick in på en andraplats, två poäng bakom Michaela Jansson från Håtuna.

– Jag är väldigt glad över resultatet i grundomgången. Jag har nyligen börjat komma upp mot 370, berättar Fält som representerar Sportskytteklubben Norra Skåne.

Emelie inledde starkt i finalen.

– Jag började väldigt bra och låg först ett bra tag men sen blev jag lite nervös och då blev det svårt att få iväg skotten, säger Emelie Fält som gör fyra starter under SM-veckan.

– Jag har i alla fall fått bra start.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons